Sizde sorulan sorunun cevabını biliyorsanız, yorum kısmına yazın hemen yayınlayalım.

Cevap: Çiko

Baltalı Zagor Hakkında

Çizgi Roman Okurunun Çok Sevdiği, Efsanevi Kahramanlarından Biri Olan Zagor Kısaca ''Ahhhhyaaakkk'' !!!!

Her şey bir gazetede yayımlanan ''Çizgi roman çizecek ressam aranıyor.'' ilanı ile  başladı.İlanı okuyan Gallieno Ferri, çizimlerini ilan sahibine gönderdi.Ve uzun yıllar sürecek olan  bu efsanevi karekter ortaya çıktı.Milyonlarca genç Zagor'un başına gelecek hikayeleri okuyacak onunla yatıp,onunla kalkacaktı.İtalya'da başlayan bu serüven özellikle balkan ülkerine ve Türkiye'de çok yankı bulacaktı.Zagor'un yayımlanma tarihi 1961'di.Türkiye'de ise 1962 yılında yayımlanma hayatına geçmişti.Hatta bir ara kitapların arasında sıkışan Zagor gençlerin bir numaraları hayali kahramanı olmuştu.Gençleri bu kadar çok etkileyen Zagor'un Karakterleri ve Muhteşem Hikayesi...

1. Zagor'un Babası ( Gallieno Ferri )

İtalyan çizgi roman sanatçısıdır.Gallieno Ferri 'nin kaleme aldığı ''ZAGOR'' milyonlarca genci peşinden sürüklemiştir. 

2. Zagor Kimdir ?

Küçük yaşta öksüz kalmış.Hayatını hayali bir ormanda barış ve düzene adamıştır.Etkiliyici bir kostümü ve savaş çığlığı olan hayali bir kahramandır. (AHHHYAKK!! )

3. Zagor'un Dostları Kimlerdir ?

Herkesten önce gelen,doymak bilmeyen ama kibar olan Meksikalı ''Çiko'' gelir.Gözlüklü büyücü,kan kardeşi Tonka,dedektif Batterton bir de gitarist silahşör Gitar Jim ayrılmaz dostlarıdır.

4. Düşmanları Kimlerdir ?

İçlerinde en tehhlikesi olan,çılgın bilimadamı Helligen'dir.Ayrıca vampir Rakosi,Druid Kandrax,Super Mike ve kötü ruh Wendigo'da sayılabilir.

5. Hikayenin Geçtiği Yer ''Darkwood Ormanı''

ABD'nin Pennsylvania eyaletinin güneybatısında yer alır. Zagor burada avlanmayı ve balta atmayı öğrenir.

6. Zagor'un Maceraları Hangi Dönemde Geçer ?

Yazarlar maceraların 1820 ile 1840 yılları arasında geçtiğini söylerler.

7. Zagor'un Kısaca Hikayesi

Zagor ABD'nin Pennsyvania eyealetinin Darkwood ormanında yaşar.Zagor küçük bir çocukiken anne ve babası Salomon Kinsky tarafından kıştırtılan Kızılderili kabilesi tarafından öldürülür.Sonra Zagor nehre atlar ve kaçar.Onu avcı Fitzy bulur.Fitzy,Zagor'u büyütür.Avlanmayı ve balta fırlatmayı öğretir.Yıllar boyu sadece ailesinin intikamını almak için yaşar.Bir gün düşmanlarının yerini öğrenir ve evden ayrılır.Fakat daha sonra babasını eski bir subay olduğunu öğrenir.Babası kızılderililere karşı birçok katliam yapmıştır.Bunun öğrendikten sonra bu durumu telafi etmek için kendini bu konuya adar.

Gençleri hikayeleriyle kendine bağlayan Zagor'un yaratıcısı Gallieno Ferri,87 yaşında hayata veda etmiştir.(d. 21 Mart 1929, Cenova -ö. 2 Nisan 2016)

Zagor'un en yakın dostu Çiko'dur her macerada onunla birlikte yer alır. Çiko Meksika'lıdır ve kimi zaman Zagor'un (Cico Felipe Cayetano Lopez y Martinez y Gonza...) bile tam olarak telaffuz edemediği uzun bir isme sahiptir. Doymak bilmeyen midesi onun en büyük özelliğidir. Beyazlar arasında doymak bilmeyen iştahlı adam olarak oldukça ünlüdür. Kızılderililer ise ona" küçük adam büyük göbek" takma adını takmışlardır.