Bu yıl ikincisi düzenlenen CNR EXPO Kitap Fuarı, 'Çanakkale Zaferi'nin 100. Yılı' temasıyla kitap severlere kapılarını açtı. 550'nin üzerinde etkinliğin gerçekleştirileceği fuar, 8 Mart'a kadar ziyaret edebilecek.

Yeşilköy'deki CNR EXPO'da bu yıl ikincisi düzenlenen kitap fuarı 'Çanakkale' temasıyla kitap severlere kapılarını açtı. Fuar, Babil Türk Topluluğu’nun Türk sanat eserlerini seslendirmesiyle başladı. Fuara İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, Kültür Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü Hamdi Turşucu, Pozitif Yayıncılık Genel müdürü Mustafa Çakır, Basın Yayın Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Münir Üstün katıldı. CNR EXPO Kitap Fuarı’nın bu seneki onur konuğu yazar Mehmet Niyazi Özdemir oldu. Açılışta konuşma yapan Muammer Yıldız, “Kitabın önde olduğu, kitabın merkezde olduğu kitap dostlarıyla birlikte olmak gerçekten bayramdır. İstanbul’da öğrenci nüfusuna baktığımızda 17 milyonluk nüfusuna baktığımızda bir değil, iki değil birden fazla fuarı kaldırır. 2 milyon 681 bin öğrencisi 125 bin öğretmeni ve 6 binden fazla okulu olan bir kentte elbette ikinci ve üçüncü fuar çok yakışırdı. Bizde İstanbul milli eğitim müdürlüğü olarak kitaba dost olan ve kitap dostu neredeyse biz de oradayız diyoruz. Bu düşünceyle biz de buradayız.“ diye konuştu.

Çocukları kitaplarla buluşturmaları için eğitimcilere çağrıda bulunan Yıldız, “Kamu ve özel ayrımı yapmaksızın bütün eğitim camiamıza çağrım, ne olursunuz çocuklarımızı kitapla buluşturalım. Bu bizim için okullarda okutmuş olduğumuz dersler ve müfredat kadar önemlidir .” şeklinde konuştu.

Fuara 3 stantla katılan Kültür ve Kaynak Yayınları Grubu Fuar yöneticisi Halil Aydın ise fuar boyunca kampanyalarının devem edeceğini ifade etti. Aydın, “CNR kitap fuarının bu sene 2.’si düzenleniyor. Biz yayın grubu olarak 10 marka ve 3 stantla katıldık. Geçen yıl nispeten azdı. Bu sene daha fazla kalabalık kitle bekliyoruz. Konu Çanakkale özellikle öğrencilere yönelik bir çalışma yapıldığı söyleniyor. Bütün marka ve kampanyalarımızla hazırlıklarımızı bitirdik. Şuanda okullarımızı bekliyoruz. Fuar süresince özel kampanyalarımız olacak. Henüz oturmuş bir fuar değil ancak beklentimiz biraz daha yüksek.” dedi.

Timaş Yayınları fuar sorumlusu Mustafa Karakoç ise fuarı cazip kılmak için okullara yönelik çeşitli kampanyalar yaptıklarını söyledi. Karakoç, “Geçen sene açılış hafta sonu başlamıştı. Bu sene bir gün önceye aldılar. Hafta içi olduğu için katılım sayısı az ama geçen yıla nazaran daha yüksek bir katılım bekliyoruz. Okullarda çok ciddi organizasyonlar yapıldı. Bu yıl için daha ümitliyiz. Yayın evimizde 4 bin çeşit kitabımız mevcut. 30’a yakın yazar imza günü ve etkinliğimiz olacak. Okullara yönelik çeşitli kampanyalar yaptık. Fuarı cazip kılmak için elimizden geleni yaptık.” ifadelerini kullandı.

CNR EXPO Kitap Fuar'ı protokolün kurdele kesmesiyle açıldı. Fuar'ın onur konuğu olan yazar Mehmet Niyazi Özdemir'e kurdele kesiminden sonra onur plaketi verildi.

Fuarda, söyleşi, panel, çocuk etkinlikleri, sergi, imza günleri ve dinletilerle 550'nin üzerinde etkinlik gerçekleştirilecek. Fuar, 8 Mart'a kadar ziyaret edebilecek.