27 yıllık Çocuk Cerrahisi Hekimi olan Saadettin Güney, sağlık sorunları nedeniyle mesleğine ara verdiği süreçte 'Nasıl Geçti Habersiz' isimli bir kitap yazdı. Mesleki anılarını kaleme aldığı kitabı için imza günü düzenleyen Güney, okuyucularının yoğun ilgisiyle karşılaştı.

Adana Tabip Odası'nın organizasyonu ile düzenlenen Dr. Saadettin Güney’in 'Nasıl Geçti Habersiz' kitabının imza gününe Adana Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. H. Neslihan Önenli Mungan da katıldı.

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden 1988 yılında mezun olan ve 1999 yılında kronik bir hastalık tanısı alan ve sağlığı yıldan yıla bozulan 'Nasıl Geçti Habersiz' kitabının yazarı Dr. Saadettin Güney, “Amacım bir an önce iyileşip yeniden çok sevdiğim çocuk cerrahisine dönmek. 'Nasıl Geçti Habersiz' ilk kitabım. Bundan bir yıl kadar önce Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi 1988 mezunlarının oluşturduğu Facebook sayfasında arkadaşlarıma herkesin tıbbiye ve meslek hayatında yaşadığı bir veya daha fazla anısını paylaşmasını istedim. İlk bir iki anımı paylaştıktan sonra yazmanın beni çok rahatlattığını ve bir tutku haline fark ettim ve anılarımı yazmaya devam ettim. Dostlarım, arkadaşlarım da yazdıklarımın çok akıcı ve samimi bir dilde olduğunu söyleyip, yazmam konusunda beni motive ettiler.” dedi.

Yaşadıklarını gelecek nesillere aktarabilmek, anlatabilmek, anlaşılabilmek için söz uçsa bile yazının kalacağını bildiği için yazdığını dile getiren Saadettin Güney, “Yazmaya devam edeceğim. Anılarımdan sonra kısa öyküler yazmayı düşünüyorum. Bu öyküler yaşanmış olaylarla beraber hayal gücümün bir harmanı şeklinde olacak. Yazmak gerçekten de çok rahatlatıcı, tam anlamıyla bir terapi ve yazdıkça daha çok yazmak istiyorum. Herkese edebi kaygılar içerisinde olmadan, içinden geldiği gibi yazmasını tavsiye ediyorum.” diye konuştu.