Derste gördükleri ''Çocuk gelinler ve çocuk istismarı'' konusundan yola çıkan Sağlık Meslek Yüksekokulu (MYO) Hemşirelik Bölümünde eğitim gören 8 öğrenci, ''Çocuk Gelinlere Hayır'' adlı tiyatro ekibi kurdu. Öğrenciler, hazırladıkları ''Çocuk Gelinler ve Çocuk İstismarı'' adlı oyunu ilk kez Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde sahneledi.
     Çocuk gelinler ve istismar konusunu ülkenin her yerinde anlatmayı amaçlayan öğrenciler, bu konuda da bir farkındalık oluşturmak istiyor.
     Tiyatro grubuna destek veren KSÜ Sağlık Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Seda Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocuk gelinleri ve çocuk istismarını perdeye yansıtmaya çalıştıklarını söyledi.
     Türkiye'de ortaya çıkmayan bir çok çocuk gelin ve çocuk istismarının olduğunu savunan Arslan, ''Amacımız farklı bir yöntemle halkı bilinçlendirmek. Oyunda bir yandan toplumsal mesaj verilirken, bu tür durumlarla karşı karşıya kalanların nereye başvurmaları ve neler yapılması gerektiği anlatılıyor. Burada öğrencilerin toplumsal konuya ilgisi de takdir edilmesi gerekiyor'' dedi.
     ''Çocuk gelinleri sadece haber çıktığında fark ediyoruz'' diyen Arslan, böylesi olaylarla her zaman karşılaşılabileceğini, sahneledikleri oyunla da halkın dikkatini bu konuya çekmeye çalıştıklarını dile getirdi.
     Çocuk istismarı denildiğinde sadece cinsel istismar akla gelmemesi gerektiğini vurgulayan Arslan, şiddetin ve çocuk yaşta işçi çalıştırmanın da bir istismar olduğunu sözlerine ekledi.
     Tiyatro grubunda yer alan Özkan Kutlu da çocuk gelinler ve çocuk istismarı gibi hayati bir konuyu anlatmanın kendileri için ''şeref'' olduğunu söyledi.
     Okul arkadaşlarıyla kurdukları tiyatroyla çocukların istismarının perdeye yansıtıklarını dile getiren Kutlu, ''Bir öğrenci olarak çok iyi bir çalışma yaptığımızı düşünüyorum. Çocuklar bu ülkenin geleceğidir. Geleceğimizi karartmamak için çocuk gelinlere ve çocuk istismarına 'hayır' diyoruz. Bunları tiyatro oyunuyla anlatıyoruz'' şeklinde konuştu.
     Öğrencilerden Mustafa Kara da, küçük yaşta evlilikler ve istismarın çocukların kaderi olmaması gerektiğini anlatmak için taşın altına ellerini koyduklarını ifade etti.
     Kara, imkan verilmesi halinde Türkiye'nin farklı illerinde sahne alabileceklerini kaydetti.