Yaratıcı Çocuklar Derneği’nin Aydın Doğan Vakfı ile birlikte düzenlemiş olduğu 8. karikatür yarışmasının sonuçları açıklandı. ‘Çocuk Hakları’ konulu yarışmada Özel Burç Okulları 6 madalya birden alarak farkını ortaya koydu.

Yarışmaya katılan Burç Vural Anadolu Lisesi öğrencilerinden Ömer Baysal Türkiye birincisi, Yiğithan Durmuş Boz ikinci, Mehmet Kadir Ahı üçüncü olurken, Fatih Ulukan mansiyon ödülü aldı. Ayrıca Fatih Karaca ve Oğuzhan Yazdıçutan’ın eserleri ise sergilenmeye değer bulundu.

Yarışmada dereceye giren öğrencilerini tebrik eden Özel Burç Vural Görsel Sanatlar Öğretmeni Ömer Tosun, içinde bulunduğumuz çağın getirmiş olduğu hızlı yaşam kültüründe görsel sanatlar faktörünün önemine dikkat çekti. Hızlı yaşam şeklinin toplumda sürekli ve anında cevap verme arayışına neden olduğunu belirten Ömer Tosun, "Bu durum ise özellikle genç nesilde kendilerini ifade edebilme becerilerinin giderek azalmasına sebep oluyor. İşte bu noktada görsel sanatlar devreye giriyor. Öğrencilerimizin sadece belirli meslekler için değil, tüm uğraşlarında yeni ve pratik bakış açıları sunabilmeleri için görsel sanatların ifade gücünden yararlanabilme ve tasarımsal düşünebilme becerileri kazanması gerekmektedir." dedi.

Ayrıca genç neslin kopya ve taklit çalışmalardan uzak durmasını isteyen Ömer Tosun, çok hızlı ve kolay olan bu yöntemin sakıncalarına dikkat çekti. Bu yöntemin en başta görülmeyeni ve bilinmeyeni düşünebilme alışkanlığını ile ilk elden öğrenme ihtimalini ortadan kaldırdığını kaydeden Ömer Tosun, "Bir başarı aynı zamanda başka bir başarıyı da destekler ve bütünler. Özellikle günümüzde teknolojik gelişmelerin, endüstriyel ilerlemelerin ve sosyal medyanın da etkisi ile giderek önemi artan görselin, yaratıcılığın ve tasarımın öğrencilerimizde gün geçtikçe benimsendiğini ve içselleştiğini görmek gurur verici. Bu anlamda görsel sanatlar alanında kendini göstererek." diye konuştu.

AKÇA: ÇAĞIMIZIN EN ETKİLİ SİLAHI GÖRSEL SANATLAR

Özel Burç Vural Liseleri Müdürü Abdullah Akça ise karikatür yarışmasında dereceye giren 6 öğrencisinİ tebrik etti. Ezberden, kopyadan ve taklitken uzak, üretken ve çalışkan bir nesil yetiştirdiklerini belirten Akça, "Çağımızın en etkili silahı görsel sanatlar. Artık insanlar birbirleri ile sosyal medya üzerinden görsel mesajlarla iletişim kuruyor. Öğrencilerimiz ise günümüz şartlarında ve teknolojilerinde görsel sanatların gücünü kullanarak kendini ifade edebiliyor, hakkını arayabiliyor ve bunu yaparken de elde etmiş oldukları Türkiye dereceleri ile çevrelerinden takdir görüyor. Öğrencilerimizin elde etmiş olduğu Türkiye dereceleri bizlere büyük bir sevinç ve mutluluk yaşattı." ifadelerini kullandı.