Bursa Nilüfer Belediyesi kütüphanelerine anneleri ile birlikte gelen çocuklar birbirinden farklı etkinliklere katılıyor. Bu sırada anneleri ise psikolog Özden Karan ile sohbet ederek çocuk gelişimi hakkında bilinçleniyor.

Nilüfer Belediyesi, çocukların kütüphaneyi sevmesi ve ailelerinin de çocuk gelişimi hakkında bilinçlenmesi için çocuk ve annelerine yönelik ‘Biz Bu Yaz Kütüphanedeyiz’ etkinliği düzenliyor.

Nilüfer Belediyesi Üçevler Kütüphanesi’nde düzenlenen etkinlikte Üçevler ve Ürünlü mahallelerinden gelen 40 anne ile çocuğu birlikte hem kaliteli vakit geçirdi, hem de bilinçlendi.

Her hafta düzenlenen ‘Biz Bu Yaz Kütüphanedeyiz’ etkinliğinin bu haftaki konuğu Psikolog Özden Karan oldu. Karan, annelerle çocuk gelişimi, ailenin çocuklara karşı sorumlulukları, sağlıklı ve bilinçli bireyler yetiştirmek için yapılması gerekenler üzerine sohbet ederek ailelerin çocuklarla nasıl ilişki kurması gerektiğini anlattı.

Anneler Psikolog Özden Karan ile görüşürken çocuklar da Sara Şahinkanat’ın ‘Yavru ahtapot olmak çok zor’ adlı kitabından masallar dinledi, origami sanatını öğrenerek kağıttan ev yaptı, bilmeceler ve tekerlemelerle gönüllerince eğlendi.

Nilüfer Belediyesi Üçevler Kütüphanesi’nde düzenlenen etkinlikte ayrıca çocuklara ‘Barışla Gülümseyen Ülkeler’ adlı kitap, annelerine de ‘Psikolog Gözüyle’ adlı kitaplar hediye edildi.