Manavgat İlçe Halk Kütüphanesi Müdürlüğü, Kütüphaneler Haftası etkinlikleri kapsamında Ailemle Kitap Okuyorum Projesi uygulaması kapsamında çocuklar ebeveynlerle birlikte kitap okudu.
Manavgat Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi önündeki etkinliğe Toros İlkokulu 3. sınıf öğrencileri ile Milli Egemenlik İlkokulu 3. sınıf örencilerinin katılımıyla yapıldı.
Manavgat Halk Kütüphanesi Müdürü Hidayet Oktay, proje kapsamında 80 öğrenci 6 öğretmen ve çok sayıda velinin katımlı ile gerçekleştiğini kaydetti.
Oktay, 51. Kütüphane Haftası olması dolayısıyla halk kütüphanesinin karşısında olan Atatürk Kültür Merkezi'nin önünde yapılan Ailemle Kitap Okuyorum aynı zamanda 81 il de eş zamanlı yapıldığını ifade etti.
Projelerle kitaba, okumaya, kütüphaneye, okura karşı farkındalık oluşturmak istediklerini altını çizen Oktay,"Çocuklarımız aileleri ile en azından bir saat kitap okusun ki belki içlerinden birkaç aile bu etkinliği gelecek günlerde yinelensin istedik.Projeyle her ay ilçemizin farklı bir alanında farklı okullarla yenilenecektir. Projemize çerçevesinde projeye destek veren öğrenci ve velilerine birer kitap hediye ettik. Projemize destek veren bütün öğrenci öğretmen ve velilerimize teşekkür ederim. "