Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, çocuklarda tarih bilincini geliştirmek, tarihi mekânların önemini kavratmak ve kent aidiyetini oluşturmak amacıyla 2 bin 500 çocuğun faydalanacağı gezi programı hazırladı. Önümüzdeki günlerde 2 Mayıs’ta Kulp ve Lice’de başlayacak program 1 ay sürecek.
Çocuklara ilgi alanları doğrultusunda beceri kazandırmak amacıyla hizmet veren Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Kreş ve Çocuk Hizmetleri Müdürlüğü, havaların ısınmasıyla birlikte gezi programı oluşturdu.
2 Mayıs’ta Kulp ve Lice, 9 Mayıs’ta Hani ve Ergani, 16 Mayıs’ta Dicle ve Bismil, 23 Mayıs’ta Çınar, Kocaköy ve Hazro, 30 Mayıs’ta Silvan ve Eğil ilçeleri,6-7 Mayıs tarihlerinde kentte merkezinde ikamet eden çocukların yer alacağı gezide, çocuklar sırasıyla Saray Kapı, Hz. Süleyman Camii, Nasuh Paşa Camii, Kurşunlu Camii, Surp Giragos Ermeni Kilisesi, Şeyh Mutahhar Camisi, Dört Ayaklı Minare, Ulu Cami, Cahit Sıtkı Tarancı Müze Evi, Dengbej Evi ve Keçi Burcu’nda gezdirilecek. Belediye çalışanları tarafından gezdirilecek çocuklara, çanta, tişört ve şapka dağıtılacak.
Ayrıca tarihi yerlere yapılacak gezilerde Diyarbakır’da ikamet eden ve Dicleli çocuklarla birlikte Eğil Kalesi, Kral Mezarları ve Baraj Gölü’ne geziler düzenlenecek.