Bu yıl 28 Mart-3 Nisan tarihlerinde 52’incisi kutlanan Kütüphane Haftası dolayısıyla Anadolu Üniversitesi Medya Merkezi ve TV Yapım Merkezi tarafından Çok sesli sessizlik adlı bir tanıtım filmi hazırlandı.
Anadolu Üniversitesi Kütüphanesi ile ilgili hazırlanan tanıtım filmiyle bu haftaya olan farkındalığı artırmak amaçlandı. Bir kütüphanenin tanıtımını yapmaktan daha farklı anlamlar içeren filmde, Anadolu Üniversitesi Kütüphanesinin örneğine az rastlanan nitelikte bir donanıma sahip olması ele alındı. Filmin yapımına, Anadolu Üniversitesi Kütüphanesi Müdürlüğünden çalışan personele ve Anadolu Üniversitesi öğrencilerine kadar pek çok kişi katkı sağladı. Tanıtım filminde, kütüphanenin bir gününü oluşturan 24 saatin tamamında kapılarının açık olması, araştırmak, çalışmak ve düşünmek isteyen bireyler için eşsiz bir olanak sağlıyor olması kütüphaneye dair ön plana çıkartılan unsurların başında yer aldı.
Filmde öne çıkarılan bir diğer önemli unsur ise Anadolu Üniversitesi Kütüphanesi bünyesinde varlığını sürdüren “nadir eserler” bölümü oldu. Bununla beraber e-kitap ve e-dergi hizmeti, 6 bine yakın tez arşivi, engelli bireylerin çalışmalarını sürdürmeleri için özel pek çok olanak, kampüs dışı erişim, ödünç tablet kullanım hakkı gibi akla gelen ilk öğelerin dışında; kütüphane ziyaretçilerinin çalışmalarını daha rahat gerçekleştirebilmeleri için sunulan olanaklar, çekilen filmde vurgulanan diğer önemli noktaları oluşturdu.
Öğrenciler ise, vakitlerinin büyük çoğunluğunu kütüphanede geçirdiklerini belirtirken, mezunlar da kütüphaneye ve öğrencilik yıllarına dair özlemlerini ifade ettiler.