12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü tüm yurtta olduğu gibi Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde de kutlandı.

İstiklal Marşı’nın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabulünün 94. yıl dönümü münasebetiyle Çorlu Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen kutlama programı Çorlu Belediyesi Memduh Şevket Esendal Sahnesi’nde gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kutlama programında ilk olarak ilkokul, ortaokul ve liseler arasında düzenlenen İstiklal Marşı’nın tamamının okunması, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri, Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, 5. Kolordu Komutanı Korgeneral Tahir Bekiroğlu ve Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan tarafından takdim edildi. Daha sonra 'Bir İstiklal Kahramanı: Mehmet Akif Ersoy' konulu müzikli anlatı, şiir dinletisi ve drama gösterisi sunuldu.

Kutlama programının sonunda, organizasyonda emeği geçen öğretmen ve öğrencilere çiçek takdim edildi. Katılımcılar etkinlik öncesinde ve sonrasında Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşı konulu resim sergisini de gezme imkanı buldu.