Çorum'a yabancı avcılar yoğun ilgi gösteriyor. Son olarak domuz avı için kente Macar avcılar geldi.


Çevre ve Orman Müdürü Mahmut Temel, Macar ekibinin çok başarılı bir av organizasyonunu bitirip ülkelerine döndüklerini söyledi. Temel ''Son yıllarda turizm sektörünün vazgeçilmez kollarından olan av turizminin ilimizde de canlanması amacıyla şube müdürlüğümüz sorumluluk alanında bulunan avlakların tescillenmesi çalışmalarına ağırlık vermiş ve bunun sonucu olarak da 33 adet avlağın tescil çalışmasını tamamlamıştır. Av turizmi sadece tescili yapılan avlaklarda yapılmaktadır. Avlak sayısındaki artış av turizmi organizasyonunu yapan turizm şirketlerinin de ilgisini çekmiştir. İlimizde av turizmi kapsamında av organizasyonu yapmak için müdürlüğümüze yapılan müracaatlarda artış olmuştur. ''dedi.

2015 yılının ilk ayında düzenlenen 2 adet av organizasyonuna 1 adet Sırbistan ve 9 adet Macaristan uyruklu avcı olmak üzere toplam 10 adet avcı katıldığını belirten Mahmut Temel, toplam 20 adet yaban domuzu avlandığını kaydetti.

Yapılan av organizasyonlarından 4 bin 630 TL gelir elde edildiğini söyleyen Temel ''Elde edilen gelirin yarısı avın vurulduğu köylerin tüzel kişilik hesaplarına aktarılacaktır. Ayrıca 10-19 Şubat tarihleri arasında 11 adet Bulgaristan uyruklu avcının katılımıyla Cemilbey, Fındıcak ve Sütlüce Devlet avlaklarında planlanan yaban domuzu sürek avı için çalışmalar tamamlanmıştır. ''ifadelerini kullandı.