Çorum Eğitim Sevenler Derneği (ÇESDER) ve Kaynak Kültür Yayın Grubu tarafından organize edilen 'Kültür Günleri' devam ediyor.

Anvatar Termal Otel'de düzenlenen programa yüzlerce vatandaş katıldı. Düzenlenen etkinlikler de büyük ilgi görüyor. Organizasyonlar çerçevesinde Türkiye'nin önemli ilahiyatçı ve yazarları kente geldi. Programlar çerçevesinde Çorum'a gelen İlahiyatçı Yazar Dr. Reşit Haylamaz, 'Gönül Tahtımızın Eşsiz Sultanı Peygamber Efendimiz' konulu konferans verdi.

Konferansta konuşan Haylamaz, ''Üstadımızın anlattığı bir şey var; 'Menfaat üzere cereyan eden siyaset kördür, yanındaki insan şeytan da olsa melek görür' diyor. Bakış bu kadar bulanık oluyor artık. Ben, Asr-ı Saadet'ten bahsettiğim için diğer tarafını söylemeyeceğim'' dedi. Peygamber Efendimiz (sav) döneminden bahseden Reşit Haylamaz, Ebu Cehil'in 'Ben de biliyorum yalan söylemez. Ama ne yaparsın ki biz onlarla hep rekabet halindeydik. Tam koltuğa uzanmak üzereydik şimdi diyorlar bizden peygamber geldi. Biz de peygamber getiremeyeceğimize göre tabi ki karşı çıkacağız' sözünü hatırlatarak, "Ebu Cehil'in o günden sonra refleksi şudur: Koltuğunu kaybettiren insan olarak görüyor Efendimiz'i (sav). O bunu geri alabilmek için elinde ne imkan varsa hepsini seferber ediyor. Şiddetin her türlüsü ilk günden itibaren vardır. Hergün bir yalan bir iftira. Hergün bir yalan hergün bir iftira ile çıkanlar ve toplumu korkuturlar. Efendimiz'e (sav) karşı şartlandırırlar. O kadar ki Efendimiz'i (sav) görünce yolunu değiştirenler, kaçanlar var tesirinde kalırım diye" dedi.

Mekke'den Medine'ye göç dönemi ile ilgili bilgiler veren Haylamaz, o dönemde insanların çok şartlandırıldığını, Efendimiz'i (sav) göremediklerini veya görmek istemediklerini kaydetti. Reşit Haylamaz, Peygamberimizin onlar için kapılarına kadar gittiğini ancak kapılarını kapattıklarını ifade etti.