Hitit Arkeoloji Topluluğu'nun hazırladığı 'The Sun of Youth Enlightening the History' projesi ile Çorum'un tarihi ve kültürü, 5 ülkeden Çorum'a gelecek olan gençlere tanıtılacak.

Hitit Arkeoloji Topluluğu'ndan bir grup ile Eskiyapar Köyü Muhtarı Cemalettin Samut Alaca, Belediye Başkanı Muhammet Eyvaz'ı makamında ziyaret etti. Projeyle ilgili açıklama yapan Hitit Arkeoloji Topluluğu Üyesi Talha Yurtseven, "Hitit Arkeoloji Topluluğu olarak hazırladığımız The Sun of Youth Enlightening the History projemiz, Avrupa Birliği Bakanlığı-Ulusal Ajans'ı tarafından ERASMUS gençlik programları kapsamında hibe almaya hak kazandı.'' dedi.

Projenin 06-15 Şubat 2015 tarihleri arasında Türkiye, Bulgaristan, Letonya, Fransa, Romanya olmak üzere 5 ortak ülkeden 8'er gencin katılımı ile birlikte Çorum'da uygulanacağını söyleyen Talha Yurtseven, ''23-24 Ocak 2015 tarihilerinde ortak ülkelerimizin grup liderleri ve temsilcilerini ağırlayacağımız ön hazırlık ziyaretini de ilimiz Çorum'da gerçekleştireceğiz. Proje kapsamında iç ve dış ortam aktivitelerimiz ile Çorum'un kültürel ve tarihi mirasını farklı ülke katılımcılarımızın tanımasını ve kendi yerellerinde farkındalık oluşturmalarını sağlamış olacağız. Projemiz konusu gereği, Çorum'un tarihi mirasının irdelenmesini ve ortaklarımızın paylaşımları ile de yerel halkın ilgisini sağlamayı amaçlamaktadır. Kültürel değerlerin paylaşıldıkça zenginleştiğine olan inancımız ile uygulayacağımız projemizde, yerel kurum ve kuruluşların ziyaret edilmesi, karşılıklı fikir alış verişinde bulunulması programımız çerçevesinde önemli bir yer edinmektedir.'' ifadelerini kullandı.