Herkes O'nu Okuyor yarışmasına katılıp dereceye girenler, Akçaabat Mercan Kongre Merkezi'nde düzenlenen törenle ödüllendirildi.

Kaybedeni olmayan yarışmanın ödül gecesinde konuşan Nüans Tur hac ve umre baş rehberlerinden Osman Korkmaz, "Peygamberimiz (SAV), 'Bana salavat getirdiğiniz, selam verdiğiniz zaman onu bir melek getirir bana takdim eder. Ama benim kabrime kadar gelip selam verenlerin selamını ben alırım, bizzat ben mukabelede bulunurum' diyor. Bizlere bundan daha güzel bir müjde olamaz. Ne mutlu bize ki iki senedir Türkiye çapında yapılan ve çocuğundan yaşlısına milyonlarca insanın iştirak ettiği Herkes O'nu Okuyor yarışması sayesinde hem onun hayatını okuyoruz, hem de içimizden ona bizzat selam götürecek temsilciler gönderiyoruz." dedi.

Programda Hz. Muhammed'in (SAV) hayatını anlatan Osman Korkmaz, "Allah, bütün peygamberlerine peygamberliklerinden dolayı özel bir dua ikram etmiş. O peygamberler de zor anlarında o dua ile sıkıntılarından kurtulmuşlar. Mesela, Hz. İbrahim (AS), ateşe atılacağı zaman bu duayı yaptı, ateş gül gülistan oldu. Hz. Musa (AS), Firavun peşine takılınca ümmetiyle denize kadar gitti. Deniz karşısına çıkınca duasını yaptı ve deniz yarıldı. Böylece Firavundan kurtuldu. Hz. İsa (AS) da çarmıha gerilmek istendiğinde özel duasını yaptı; Allah da katına aldı. Resulallah (SAV) ise kendisine ikram edilen özel duayı diğer peygamberler gibi dünyada yapmadı. Ümmetine şefaatçi olabilmek için ahirete sakladı." şeklinde konuştu.

Osman Korkmaz, Hz. Muhammed'in özel duasına şöyle vurgu yaptı: "Resulallah (SAV), duasını Kabe'de ibadet halindeyken üzerine 80-100 kilogram gelen deve işkembesi konulduğunda yapabilirdi, yapmadı. Kavmi onu Mekke'den çıkartırken yapabilirdi, yapmadı. Taif'ten dönüşte 3 kilometrelik yol boyunca taşlandığında yapabilirdi, yapmadı. Bedir'de, Uhud'da sahabelerini şehit verdiğinde yapabilirdi ama yapmadı, ahirete sakladı. Sahabe efendilerimiz diyor ki, ' Ya Resulallah (SAV) biz seni dünyadayken bir müşkilimiz olduğu zaman arıyor ve mescitte buluyoruz. Ahirette nerede bulacağız?' Efendimiz (SAV) diyor ki, 'Beni sıratın başında bekleyin.' Sahabe, 'Ya orada bulamazsak? deyince, 'Hesabın başında bekleyin' diyor. Sahabe, 'Ya orada da bulamazsak? deyince 'Kevser'in başında bekleyin. Ben sizden önce oraya gideceğim. Sizi bekleyeceğim ama sakın benim yüzümü kara çıkartmayın; büyük günahlar işlemeyin. Çünkü ben, özel duamı, ümmetimden büyük günah işleyenler için saklıyorum' diyor. Bizi bekleyen Hz. Muhammed (SAV) var. O'na layık olmaya çalışalım ki bizlere şefaatçi olsun, özel duasından yararlanabilelim."

Türkiye genelinde 3 milyon 200 bin, Trabzon'da 11 bin 750 kişinin iştirak ettiği yarışmada umre ziyaretinden, bisiklete, kol saatinden takım elbiseye farklı hediyeler verildi.