Çukurova Belediyesi kültür-sanat etkinliklerine yaz aylarında da devam edecek. Tiyatro sezonunun kapanmasının ardından harekete geçen Çukurova Belediyesi Şehir Tiyatrosu oyuncuları diksiyon, oyunculuk ve drama ana sanat dallarında eğitimler vermek üzere kapsamlı bir program hazırladı. Üç yaş kategorisine hitap edecek kurslara katılmak isteyenler için son başvuru tarihi 7 Temmuz.

Çukurova Belediyesi Şehir Tiyatrosu oyuncuları tarafından Orhan Kemal Kültür Merkezi ile Doğal Park Amfi Tiyatro’daki kurslar hafta içi gündüz ve akşamları verilecek. Kursiyerlere güzel, etkili ve doğru konuşma, beden dili, fonetik, konsantrasyon, diyafram tekniği, doğru nefes alma, sesi iyi kullanma, hitabet, konuşma teknikleri, tonlama, vurgulama konularında uygulamalı beceriler kazandırılacak.

Kurslar 7-12, 13-17 ve 18-45 yaş aralığındaki üç kesime verilecek. Temel oyunculuk, rol çalışmaları, sahne uygulamaları, beden dili, karakter yaratma, canlandırma, doğaçlama, jest ve mimik çalışmaları ile çocuklara yönelik olarak yaratıcı drama, kendini doğru ifade edebilme, tiyatro teknikleri ve eğitici-yaratıcı drama teknikleri kazandırılacak. İki ay sürecek kurslar için 239 64 64 ve 235 85 24 numaralı telefonlar aranabilecek.

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Şehir Tiyatrosu oyuncularının gündüz ve akşam olmak üzere vereceği kursların hiçbir ücret alınmadan ve çalışanları da kapsayacak şekilde düzenlendiğini belirterek, “Bu kursların sonunda yetenekli olduğu anlaşılan kursiyerler sezon başında sergilenmek üzere bir tiyatro oyunu sahneleyecek ve emekleri boşa gitmemiş olacak. Herkesi bekliyoruz.” dedi.