Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın, Anadolu’nun en büyük kitap fuarı olan Kahramanmaraş 5’inci Uluslararası Kitap Fuarında önemli açıklamalarda bulundu.

İki günlük ziyaret için Kahramanmaraş’a gelen Kalın, dün Vali Vahdettin Özkan ve kent protokolü ile Valilik’te görüştü. Geceyi kentte geçiren Kalın, sabah saatlerinde kitap fuarına gelerek, “İslamofobi” adlı kitabını imzaladı. Bir süre kitap fuarını gezen Kalın, daha sonra gazetecilere açıklamada bulundu.

Kalın, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin standında, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Habibe Öçal, AK Parti İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici, AK Parti Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Şahin Avşaroğlu ve Onikişubat ilçe Başkanı Fırat Görgel ile sohbet etti.

BURADA OLMAKTAN MUTLUYUM

Kahramanmaraş’ta olmaktan memnun olduğunu dile getiren Kalın: “Kahramanmaraş Kitap Fuarının beşincisine katılmaktan memnuniyet duyuyorum. Emeği geçen bütün arkadaşlara özellikle Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkürlerimi sunuyorum. Burada 200’ün üzerinde yayıncının katılımı, on binlerce ziyaretçinin katılımı ile Kahramanmaraş Anadolu’nun öne çıkan, ilgi toplayan, önemli kitap fuarları haline gelmeye başladı son yıllarda. Bundan memnuniyet duyduğumu ifade etmek istiyorum” dedi

ÇOK ÖNEMLİ

Her şeyin dijital olduğu bir dönemde kitap fuarının önemine dikkat çeken Kalın şöyle konuştu: “Çünkü dijital çağda, her şeyin anlık üretilip, anlık tüketildiği çağda okuma kültürünün eş zamanlı olarak çoğalarak artması büyük önem arz ediyoruz. Bildiğiniz bu çerçevede, Cumhurbaşkanımızın talimatı ile Türkiye’nin en büyük Kütüphanesinin Ankara’da Cumhurbaşkanlığı kütüphanesi olarak kurma faaliyetleri olarak başlamış bulunuyoruz. Sadece tabi ki büyük kütüphaneler, binalar yapıp oraya koymak değil amaç. Amaç, okuyucu kültürünü, okuma kültürünü güçlendirmek. Kitabı herkese ulaşır hale getirmek. 10-20 yıl önce ile kıyaslandığı zaman, yayıncılığın hem nicelik hem nitelik olarak ta ciddi bir sıçrama yaşadığını ifade edebiliriz. Eskiden, Türkiye’de 3-5 bin arası kitap basılırken bu rakam bugün 7 kat artmış durumda. Kalem olarak söylüyorum.

SIÇRAMA YAPTIK

Çok farklı alanlarda; felsefeden-tarihe, siyasi araştırmalardan- dini araştırmalara, edebiyattan, romana, şiire çok ciddi canlı bir yayın dünyamız var. Üniversitelerimizin sayısı artıyor, gençlerimizin sayısı artıyor. Gençlerimizi geleceğe hazırlarken de mutlaka bunun sağlam bir okuma kültürü üzerine bina edilmesi de ayrı bir önem arz ediyor. Bu açıdan bu kitap fuarlarının çok önemli bir zemin teşkil ettiğini, önemli bir fırsat sağladığını ifade etmek istiyorum. Sadece okur ile okuyucu, yayıncı ile okuyucu buluşmuyor. Aynı zamanda yazarlar, şairler, araştırmacılar, edebiyatçılarda bir araya geliyorlar. Böylece bu kitap fuar alının dışında başka yerlerde de, şehrin hemen her bölgesinde güzel faaliyetler yapılıyor. Sohbetler, konferanslar yapılıyor.

KAHRAMANMARAŞ ZENGİN

Bunlarla tabi Kahramanmaraş gibi şiirin, edebiyatın zaten zengin olduğu güçlü olduğu şehrimiz biraz daha güçlenmiş olmuyor. Kahramanmaraş gibi 7 güzel adamı üretmiş, Aşık Mahsuni Şerif’i üretmiş bir çok şairi ve edebiyatçıyı üretmiş şehrimizin de bu tip faaliyetlere ev sahipliği yapması gerçekten memnuniyet verici.

Gündem ne olursa olsun, son dakika haberleri ne olursa olsun, her insanımız her yaşta mutlaka kitapla, okumakla, defteri ile kalemi ile birlikte olsun. Okumaları bereketli olsun” konuşmanın ardından Kalın kendi yazdığı kitabını imzaladıktan sonra, şehirden ayrıldı.

Haber: Mustafa Kılınç