Erzurum’un Oltu ilçesinde Cabbar Avcı (32), dedesinin yazdığı şiirleri kitap haline getirdi.

Oltu Karabekir İlkokulu’nda sınıf öğretmeni olarak görev yapan Avcı, Erzurum’un Narman ilçesi Alabalık köyünde yaşamakta olan dedesi Hacı Avcı’nın (93) yazdığı şiirleri derleyerek, kitap olarak bastırdı. 'Dedemin Şiirleri' adı verilen kitapta; 1950'li yıllarda kaleme alınmaya başlanan seksenden fazla şiire yer verilmiş. Kitapta toplanan şiirlerde; tasavvuf, Allah aşkı, peygamber sevgisi gibi konuların yoğunlukta olmasıyla birlikte, yöre insanının yaşantısına da yer verilmiş.

Hacı Avcı, ilerlemiş yaşına rağmen şiir kitabına taşınan tüm şiirlerini ezbere okuyabiliyor. Şiirlerinin kitap haline getirilmesinden dolayı memnuniyetini ifade eden Hacı Avcı, Şah-ı Nakşi Şeyhi Muhammed Lütfi (Alvarlı Efe) Hazretleriyle tanışıp, kısa süreli de olsa, ondan ders aldığını ve şiirlerinin temelinde o derslerin etkili olduğunu belirtti.

Dedesinin şiirlerini kitap haline getiren Cabbar Avcı, dedesinin yaşayan bir edebiyat hazinesi olduğunu belirtti. Avcı, "Dedemin, inancını ve edebi yanını yoğurarak harmanladığı şiirleri muhafaza altına almak ve gelecek kuşakların istifadesine sunmak istedim. Sarfettiğim çalışma sonrasında bunu başardım ve dedemi de mutlu ettim. Bu nedenle çok sevinçliyim." dedi.