Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı ve Anakara 2. Bölge milletvekili adayı Selahattin Şenliler, Samanyolu Televizyonu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca ve tutuklu polislere verilen tahliye kararının uygulanması gerektiğini belirtti. Şenliler, hukuk neyi emrediyorsa uygulanması gerektiğini, aksi takdirde ülkede kaos ortamının oluşacağını söyledi.

Genel Başkan Yardımcısı ve milletvekili adayı Selahattin Şenliler, 13 yıllık AK Parti iktidarının ülkeyi kutuplaştırdığını ve ayrıştırdığını belirterek, "AKP iktidarı milleti kutuplaştırmış, ayrıştırmış, benden olan ve benden olmayan diyerek milleti husumet kamplarına bölmüştür. AKP iktidarı 75 milyon insanı kucaklamaktan uzak tamamen kendi yandaşlarına rant sağlama, makam ve mansıp dağıtma düşüncesinden başka bir amaca hizmet etmemektedir. Millet iradesinin Meclis'e yansımasını engellemek adına 12 Eylül faşist döneminden kalan anti demokratik seçim yasaları bu iktidarın sığındığı ve millet iradesini gasp ettiği bu setler dalga dalga yıkılmaktadır. İnşallah 7 Haziran günü BBP ile SP’nin birlikte oluşturduğu milli ittifak, barajları parçalayarak Meclis'e girecektir." dedi.

"HUKUKUN İŞLEMEMESİ ÜLKEYİ KAOSA SÜREKLER"

Hukuk, adalet neyi emrediyorsa uygulanması gerektiğini vurgulayan Şenliler, “Hukuk neyi emrediyorsa bağımsız mahkemelerin kararı neyi gerektiriyorsa o uygulanmalıdır. Yani kişiye göre, hukuka göre bir anlayış, memlekette adalet duygusunu ortadan kaldıracağı gibi büyük bir kaos yaratır, millet kime güvenecektir." diye konuştu.