Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından tarihi dokusuna uygun olarak restore edilen Demirciler Çarşısı Kahramanmaraş’ın yeni cazibe merkezlerinde biri haline gelecek.
Kahramanmaraş’ın tarihten bu yana ticari hayatının merkezi; Türkiye’nin üstü kapalı beş çarşısından birisi olan Tarihi Kapalı Çarşı’nın güney ucundan başlayıp doğuya doğru uzanan, geçmişi yüzlerce yıl önceye dayanan Tarihi “Demirciler Çarşısı” tekrar eski görkemli günlerine dönüyor. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin tarafından “Tarihi Demirciler Çarşısı Sokak Sağlıklaştırma ve Restorasyon Projesi” kapsamında 40’ı tescilli taşınmaz kültür varlığı, 91 dükkan, tescilli 1 hamam ve 1 çeşmenin restorasyonu yapılıyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Tarihi Demirciler Çarşısı’nda 250 metre uzunluğundaki çarşının iki tarafına karşılıklı yerleşmiş 91 işyerini restore ettiklerini belirterek: “Kadim medeniyetimizin mirasına sahip çıkıyoruz. İşyerleri, çatılar yeniden yapılıyor. Çarşının tamamında kanalizasyon, yeni su şebekesi, doğalgaz şebekesi, elektrik, internet altyapısı yeniden düzenlendi” dedi.
Çalışmayla hem Kahramanmaraş’ı geçmişteki görkemine kavuşturmayı, hem de ticareti, turizmi, esnafımızın kazancını arttırmayı amaçladıklarını kaydeden Başkan Erkoç, “ Daha önce Mazman (Kuyumcular), Kazzaz Çarşısı ile Suk-i Sultan (Sultan Çarşısı) restore edilmişti. Bu şekildeki restorasyon çalışmaları çok kolay değildir. İnşallah Tarihi Demirciler Çarşısı’nı tarihteki güçlü ve görkemli günlerine geri döndüreceğiz” diye konuştu.