Kars'ın yetiştirdiği sayısız aşıklardan biri olan devlet sanatçısı Murat Çobanoğlu ölümünün 10. yılında mezarı başında anıldı. Törene Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta ve çok sayıda aşık katıldı.

Asri mezarlıkta bulunan Murat Çobanoğlu'nun kabrinde gerçekleşen törende Belediye Başkan Yardımcısı Ferit Yenice Kur'an-ı Kerim tilaveti getirdi. Ardından yapılan dua sonrası mezara karanfiller bırakıldı. Burada konuşan MHP'li Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Kars ve Türkiye için değerli bir aşık olan Murat Çobanoğlu'nu 10. ölüm yıl dönümünde anmak için toplandıklarını söyledi. Devlet sanatçısı Çobanoğlu'nun 1966'dan bu yana Kars'ı Konya, Erzurum, Artvin ve birçok ilde düzenlenen aşıklar etkinliğinde ve hatta Avrupa'nın yanı sıra dünyanın birçok yerinde başarıyla temsil ettiğini belirterek, "Kars denildiği zaman akla aşıklar diyarı gelir. Dolayısı ile aşıklarıyla ünlü bir şehrin de böyle ünlü aşıklarının olması gayet doğaldır." dedi.

'BELEDİYE OLARAK AŞIKLARIMIZIN YANINDAYIZ'

Kars Belediyesi olarak her zaman aşıkların yanlarında olduklarını sözlerine ekleyen Başkan Karaçanta, sözlerini şöyle tamamladı: "Halk ozanları, toplumun değerlerini kuşaklar boyu tanıtmakta önemli aracı olmuş ve bunları kalıcı kılmışlardır. Halk ozanlarının doğaçlama saz çalıp türkü söyleme yetenekleri vardır. Halk ozanı veya âşık, Anadolu'da toplumun öncüsü olmuş bir gelenek, halka mal olmuş bir kültürdür. Yaşamını halkla birlikte idame ettiren ozan, sazıyla sözüyle halkın sesidir. Toplumdaki olumlu ya da olumsuz gelişmeler, ozanın sazına, sözüne ve sesine konu olur. Bu vesile ile Murat Çobanoğlu'nu ve diğer rahmete kavuşan aşıklarımı saygıyla anıyorum."