Muş’ta açılan 'Dijital Fotoğrafçılık Kursu'na devam eden kursiyerler, dış çekimler için Çengilli köyünü mekan seçti.

Muş’ta yaklaşık üç haftadan bu yana devam eden Dijital Fotoğrafçılık Kursu'na devam eden kursiyerler, dış çekim çalışmalarına başladı. Muş Gençlik Merkezi ve Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile açılan kursa devam eden 50 kursiyer, haftanın iki günü atölye ve dış çekimler için eğitimlerine devam ediyor. Fotoğraf makinesinin genel kullanım özelliklerini tanımlayan kursiyerlerin ilk çekim mekanı Muş'un tarihi mekanı ile bilinen merkeze bağlı Çengilli köyü oldu.

Kursiyerler, Gençlik Hizmetleri İl Müdürlüğü'nün tahsis ettiği araç ile köye ulaştıklarında onları Köy Muhtarı Eyüp Umur karşıladı. Köy muhtarı hem köyün tarihi mekanlarını kursiyerlere gösterdi hem de kursiyerlerin bol bol fotoğraf çekimi yapmalarına yardımcı oldu. Yaklaşık 5 saat süren çekimlerin ardından fotoğrafçılar, muhtarın evinde ikram ettiği sıcak çay ile yorgunluklarını attılar.

“FOTOĞRAF BİR AŞKTIR”

Dijital Fotoğrafçılık kursuna yoğun bir ilginin olduğunu belirten kursun usta öğreticisi Gazeteci Ahmet Çelik, “Yaklaşık üç haftadan bu yana gençlik merkezimize tahsis edilen atölyemizde fotoğrafçılık eğitimlerine başlamış durumdayız. Üç haftanın sonunda kursiyerlerin, öğrendiklerini alanda uygulaması için Çengilli köyünü mekan seçtik. Buraya ulaşımımızda destek olan Gençlik Hizmetleri İl Müdürümüz Ali Kartal'a, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Vedat Beyazduman'a, Gençlik Merkezi Müdürü Murat Karataş'a çok teşekkür ederiz. Kursiyerlerimiz, müdürlüğün tahsis ettiği araçla köye ulaştı ve Muhtar Eyüp Umur'un rehberliğinde köyü gezdi, yüzlerce fotoğraf çekme imkanı buldu. Muhtarımıza ve desteği olan herkese sonsuz teşekkür ederiz.” dedi.