Osmaniye Ozanlar Şairler Yazarlar Derneği, "Osmaniye'in Dünkü Çocukları” adını verdikleri grubu ile Cumhuriyet Meydanı'nda unutulmaya yüz tutan çocuk oyunlarını oynadı.

İlkokul yıllarında oynadıkları unutulmaya yüz tutmuş oyunların tanıtımı için "Osmaniye'nin Dünkü Çocukları" adıyla grup kurduklarını belirten Osmaniye Ozanlar Şairler Yazarlar Derneği'nin (OŞYAD)Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Bardak, "Yaşları 35-60 yaş aralığındaki 16 üyemiz ile siyah önlüklerimiz giyerek imkansızlıklara rağmen bu gösterilere hazırlandık. Ben 55 yaşındayım çocukluğumuzdaki oynanan oyunları, yeni nesile öğretmek için böyle bir çalışma yaptık. Oyunlar, bizi çocukluğumuza götürüyor. Çocuklarımızın, bilgisayar oyunlarını değil, ilkokul çağında oynadığımız ve unutulmaya yüz tutmuş bu oyunları öğrenmesini arzuluyoruz. Arkadaşlarımla bunun çabasını veriyoruz." diye konuştu.

Unutulmaya yüz tutmuş sek sek, kriştek çevirme, birdir bir ve yağ satarım bal satarım gibi oyunları oynadı. Gösterinin sonunda izleyiciler ile birlikte yağ satarım bal satarım oyununu oynanarak gösteri son buldu