Dünya tarihine ışık tutan ve bulunduğu coğrafyadan izler taşıyarak ziyaretçilerin ilgisine sunan müzeler, bulundukları ülkelerin sahip olduğu en büyük kültürel miraslardan biridir. Geçmişten bugüne dek müzeler, insanlar tarafından oldukça yoğun ilgi görmektedir. Müzeler, özellikle turistik mekanlar olarak değerlendirilse de aynı zamanda bulunduğu bölgenin yerel halkı tarafında da ziyaret edilir. Farklı kültürlere ve farklı temalara ev sahipliği yapmakla birlikte, farklı ilgi alanları ve konulara ilgi duyan ziyaretçileri bir araya getirmektedir. Dünya üzerinde farklı ülkelerde bulunan dünyanın her yerinden insanlar tarafından yoğun ilgi gören en popüler müzeler hakkında merak edilenleri bu yazıda okuyabilirsiniz.

Louvre Müzesi

Dünyaca ünlü Louvre Müzesi, Fransa’nın başkenti Paris’te yer almaktadır. Dünyanın birçok yerinden gelen ziyaretçileri ağırlayan müze, aynı zamanda dünyanın en büyük müzesi olma özelliğine sahiptir. Öyle ki bu müzeyi tamamı ile gezmek için ziyaretçilerin en az 2-3 gün zamanları olması gerekir. Fransa’nın ilk devlet müzesi olma özelliğine sahip olan bu müzede, dünyaca ünlü ressamların eserleri de ziyaretçileri karşılıyor. Bu eserlerden en ünlüsü ise Mona Lisa’dır.

British Museum

İngiltere’nin başkenti Londra’da yer alan British Museum, eski çağ kalıntıları ve etnografya koleksiyonlarına ev sahipliği yapmaktadır. Londra’nın sembolü haline gelen müzenin kuruluşu, 1700’lü yıllara dayanmaktadır. British Museum, kuruluş tarihi itibariyle dünyanın en eski müzesi olma unvanına sahiptir. Yurtdışı turları kapsamında önemli şehirleri gezerken özel rehberlerle müzeler hakkında detaylı bilgi sahibi olmak, seyahatin daha verimli geçmesine neden olur. Bu yüzden en iyi deneyimi sunan Prontotour’un yurtdışı turlarını seçmenizi tavsiye ederiz.

Ulusal Hava ve Uzay Müzesi

Ulusal Hava ve Uzay Müzesi, Amerika Birleşik Devletleri başkenti olan Washington’da bulunuyor. 1976 yılında kurulan müzede, dünyanın en büyük uzay ve hava aracı koleksiyonu yer almaktadır. Aynı zamanda konuklar için müzede, gezegen bilimleri, uzay keşifleri, havacılık, uçuş bilimi teknolojileri ile ilgili konularda konferans, aktivite ve uygulama hizmeti sunulmakta; bu alanlarda koleksiyonlar sergilenmektedir.

The National Museum of Natural History

The National Museum of Natural History, Amerika Birleşik Devletleri’nin başkenti olan Washington’da doğa tarihi severlere ev sahipliği yapmaktadır. Bu doğa tarihi temalı müzede, Dünya’nın tarihi ve yaşamın keşfine dair tüm araştırmalar ve kaynaklar sergilenmektedir. Zengin bir sergi koleksiyonuna sahip olan bu müze, aynı zamanda dünyanın en büyük müzeleri arasında yer alma özelliği taşıyor.

Ulusal Çin Müzesi

Çin’in başkenti Pekin’de yer alan Ulusal Çin Müzesi, insanlar tarafından dünyanın en fazla ziyaret edilen müzeleri arasında yer almaktadır. Müzede, Çin tarihi ve Buda heykellerine dair birçok detay ziyaretçilerin bilgilerine sunuluyor. 1959 yılında açılan Çin Ulusal Müzesi, dünyanın en büyük modern müzeleri arasında yer alma özelliği gösteriyor.

Metropolitan Sanat Müzesi

Amerika birleşik Devletleri’nde New York’ta bulunan Metropolitan Sanat Müzesi, dünyanın en büyük müzeleri arasında yer alıyor. 1870 yılında kurulan müze, dünyanın en çok ziyaret edilen müzeleri arasında yer alıyor. Müzede, dünyaca ünlü heykeltıraş ve ressama ait eserlerle beraber yaklaşık 2 milyonun üzerinde sanat eseri sergilenmektedir.

Uygun fiyatlarla dolu dolu bir kültür seyahati yapmak mümkün. Sizin için planlanmış şehir turlarında önemli yerleri bilgi alarak gezebilir, hayalini kurduğunuz şehri baştan aşağı keşfedebilirsiniz. Bunun için indirim sunan yurtdışı tatil fırsatları ile rezervasyon yapmanız yeterli! Daha sonra yapmanız gereken tek şey seyahat gününüzü beklemek olacak. Konaklama, ulaşım ve diğer tüm gereksinimlerin karşılandığı yurtdışı turları ile dünyaca ünlü müzelerin keyfini çıkarın.