Kahramanmaraş Kafkas Kültür Derneği ve Gençlik Komisyonu Organizesiyle Dünyanın en büyük Çerkes bayrağının yapılarak sergilendiği program coşkulu bir şekilde kutlandı. 14 metreye 7 metre olarak saten kumaştan yapılan, yeşil üzerinde sarı 12 Yıldız ve 3 Oktan oluşan Adige Bayrağı günümüz tarihi ile dünyanın en büyük Çerkes Bayrağı olma özelliğini taşıyor.
Adige Cumhuriyeti Adige Xasesi 2010 Mart ayında yaptığı toplantıda ulusal Çerkes Bayrağı Günü kutlaması doğrultusunda karar aldı. Yapılan tartışmalarda, Adige Bayrağının ilk kabul edildiği 1830’lu yıllarda kesilen bir gün bulunmadığından dolayı hem ulusal soykırım ve yas öncesi olması hem de okulların yaz tatiline girmeden önceki günlerde olması ve have durumu da dikkate alınarak böyle bir karar aldı.

Adige Bayrak Günü, başta Kafkasya’daki Adigey Cumhuriyeti ve Kabardey Balkarya Cumhuriyeti olmak üzere Çerkeslerin yoğun yaşadığı ülkelerde her yıl coşkulu bir şekilde kutlanıyor.

Çerkes bayrakları ile süslenmiş balonları ellerinde tutan katılımcılar, Göksun Mehmetbey’de yapılan geleneksel Çerkes mahalli düğünü ile bayrak gününü coşkulu bir şekilde kutlandı.


Kaynak: kentgoksun.com