Uzunköprü Belediye Başkanı Enis İşbilen, bin 200 metre uzunluğundaki dünyanın en uzun taş köprüsünü dünya çapında tanıtmak amacıyla UNESCO geçici kültür varlıkları listesine girmek için başvuru yaptıklarını söyledi.

İşbilen,yaptığı yazılı açıklamada, Uzunköprü’nün coğrafi konumu, doğası ve özellikle tarihi ile turizmin bütün potansiyellerini içinde barındıran bir konumda bulunduğunu belirtti. Uzunköprü’nün kültürel ve turistik değerlerinin tanıtılmasının, her bireyin olduğu gibi yerel yönetimlerin de görevi olduğuna işaret eden İşbilen, şunları kaydetti:

”Belediye olarak toplumda turizm bilincini geliştirmek, iç ve dış turizmi canlandırmak, halkın turizm hareketlerine katılımını sağlamak amacıyla kültürel mirasımıza sahip çıkarak her türlü çalışmaya destek veriyoruz. Şehrimizde bulunan Kent Müzesi, Aziz İoannis Kilisesi ve en önemlisi bin 200 uzunluğundaki Uzunköprü Köprüsü turistik tanıtımlarımızın başında gelmektedir. Önemle belirtmek isterim ki Uzunköprü’yü dünya çapında tanıtmak ve korumak amacıyla Uzunköprü Köprüsü UNESCO geçici kültür varlıkları listesine girmek için başvurumuzu yapmış bulunuyoruz.”