Aile ve Sosyal Politikalar Erzurum İl Müdürlüğü’nce hazırlanan 'Edebi (Ha) Yat' projesiyle, kurum personelinin kitap okuması sağlanacak. Proje kapsamında Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne bağlı 9 kurumda kütüphane oluşturuldu.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü konferans salonunda projenin tanıtımına yönelik toplantı düzenledi. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sedat Abdulhakimoğulları, projenin önemine değinerek, kitap okumanın personelin kişisel gelişimi açısından son derece önemli olduğunu ifade etti.

Projeyle kitap okuma kültürünün artacağını belirten Abdulhakimoğulları, 'Edebi (Ha) Yat' projesiyle kurumlardaki kütüphaneler atıl durumdan çıkarılarak, etkin bir şekilde kullanılacağını vurguladı. Abdulhakimoğulları, "Sosyal hizmet üreten, kurum personelimiz, kitaplarla kendini geliştirme imkanı bulacak, böylelikle hizmet kalitesinin artmasına katkı sağlanacaktır. Kitap okumak 7’den 70’e herkesin gündeminde olması gereken önemli bir konu. Kurum çalışanlarımız kütüphanelerimizdeki zengin kitap potansiyelimizle, bir çok alandaki eseri tercihlerine göre okuyabilme imkanı bulacaktır.’’ dedi.

İl müdürlüğü ve bağlı kurumlarda 6 bin kitabın listelendiğini belirten Abdulhakimoğulları, "Ülke genelinde bir kitap kampanyası yapılarak 4 bin kitabın kuruluşlarımıza kazandırılması ve ilimizdeki sivil toplum kuruluşları ile belediyelerden kitap bağışı alınmak suretiyle de 2 bin yeni kitap kazanımı düşünülmekte olup, kuruluşlarımızda bulunan kütüphanelerde bir yıl içinde 15 bin kitaba ulaşılmaya çalışılacaktır. Düşünülen kampanyalar, kütüphanelerden sorumlu kişilere verilecek eğitimlerde onların katkı ve görüşleri doğrultusunda, şekillendirilecek olup, sosyal medya ve internet sitelerinin katkılarıyla duyurusu yapılacaktır." diye konuştu.

Proje Koordinatörü Muhammet Lütfü Kaya ise projenin teknik detayları ile ilgili bilgi paylaşımda bulunarak, projenin uygulama adımlarını anlattı.