Göndoğdu, Memur-Sen Kahramanmaraş Şubesi tarafından Necip Fazıl Kültür Merkezi'nde düzenlenen, ''Edebiyat ve Medeniyet Yorumcusu Mehmet Akif İnan'' konulu sempozyumda yaptığı konuşmada, 11 hizmet kolunun 10'unda yetkisi ve 680 bin üyesi bulunan Memur-Sen'in insanlık, insan, ülke ve ekmek adına taraf bir sendika olduğunu belirtti.
     Memur-Sen'in başarısını bugünkü yöneticilerini çalışmasından ziyade temelinin atılışında aramak gerektiğini aktaran Gündoğdu, ''Yıl 1992... Ve niçin sorusunu soruyoruz. 'Niçine aldığımız cevaplar çok anlamlı. Vesayeti deşifre etmek için. Daha çok millet daha az devlet için. Bürokratik oligarşiden kurtulmak için. Millet iradesinin hakim olması için ve darbecilere hadlerini bildirmek için gibi yüzlerce sıralanan niçinler'' diye konuştu.
     ''Batı'nın demokrasisinde de insana bakışında da çifte standart olduğunu görüyorum'' diyen Gündoğdu, şunları kaydetti:
     ''Bizim medeniyetimiz bir insanın ölümünü kainatın ölümü, bir insanın kurtuluşunu kainatın kurtuluşu sayarken, Batı medeniyeti ise sömürmeyi ve öldürmeyi esas almıştır. Örnek vermek gerekirsen, terörist başının yan komşusu Leyla Zana'ya Avrupa özel kimlik verirken, Sütçü İmam'ın üniversitesinden sürgün ettiğimiz Leyla Şahin'e nasıl kör baktıklarını çok iyi biliyoruz. Onlardan bu manada hayır beklemek ölü gözünden yaş beklemek gibidir. ''
    
     -Arakan'da Akif İnan Yetimhanesi-
    
     Memur-Sen'in kurucusu Akif İnan adına Arakan'daki yetimler için Bangaldeş'te 200 kişinin barınacağı Akif İnan Yetimhanesi yaptıklarını dile getiren Gündoğdu, 1,5 yıl içinde külliyeyi hizmete açmayı planladıklarını ve oradaki yetimlerin iaşelerini karşılayarak sahipleneceklerini ifade etti.
     Akif İnan'ı ''edebiyatı sanattan, sanatı sendikacılıktan, sendikacılığı medeniyetten ayırmayan adamdır'' diye değerlendiren Göndoğdu, şöyle devam etti:
     ''Sendika olarak Akif İnan adına, hatıra yarışması düzenliyoruz. Bu yıl, 12 Eylül, 28 Şubat, e-muhtıra, ıslak imza ve Balyoz Planı dönemlerinde dayak yiyenler hatıralarını yazsın ve Akif İnan adına bunu kitaplaştıralım istedik. Her hatıra yarışması her sene 1 kitap olacak. Bu sene ise 3 ciltlik Akif İnan adına, 'Ödenmiş Bedeller Unutulmasın' hatıra yarışmasının sonuçlarını yayınladık. Akif İnan'ın 'vesayeti deşifre etmek için bu örgütü kuruyoruz' dediği bu örgütler, Akif İnan adına tarihe not düşmeye devam ediyor.''
     Gündoğdu, Akif İnan'a sadece temelini attığı sendikalarla değil yazdığı tüm eserler ve eserlerindeki mirası kuşanarak sahip çıktıklarını sözlerine ekledi.
     Moderatörlüğünü yazar Duran Boz'un yaptığı sempozyumda, İbrahim Demirci, Arif Ay ve Süleyman Arslantaş birer konuşma yaptı.
     Sempozyuma, AK Parti Kahramanmaraş milletvekilleri Nevzat Pakdil, Sıtkı Güvenç, AK Parti İl Başkanı Fatih Erkoç ve Merkez İlçe Başkanı Necati Okay, Baro Başkanı Metin Doğan, Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mutlu Kaya, daire müdürleri ve diğer ilgililer katıldı.