14 Şubat Sevgililer Günü olmasının yanı sıra ‘Dünya Öykü Günü’ olarak da kutlanıyor. Birkaç yıldır bu özel günü kutlayan Uluslararası Ankara Öykü Günleri Derneği, bu yılı da boş geçmiyor. Derneğin, Çankaya Belediyesi ve Ankara Üniversitesi iş birliği ile düzenleyeceği etkinliğin bu yılki açılış bildirgesini ise yazar Murathan Mungan okuyacak.

Çankaya Belediyesi, Ankara Üniversitesi ve Uluslararası Ankara Öykü Günleri Derneği iş birliğiyle düzenlenen 14 Şubat Dünya Öykü Günü'ne sayılı günler kaldı. 14 Şubat Dünya Öykü Günü'nde, aralarında yazar Murathan Mungan, Vüs’at O. Bener, Füruzan, Haldun Taner ve Tomris Uyar’ın da bulunduğu edebiyatçıların eserleri Ankaralılarla buluşacak. Etkinlik, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Farabi Salonu'nda 15.00-17.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek.

Etkinliğin ‘2015 Yılı Dünya Öykü Günü Bildirisi’ni Murathan Mungan okuyacak. Devlet Tiyatroları sanatçılarından Şahin Ergüney ve Fulya Yeşilkaya’nın Murathan Mungan’ın ‘Boyacıköy’de Kanlı Bir Aşk Cinayeti’ öyküsünü seslendireceği etkinlikte, Ankara Üniversitesi konservatuar sanatçıları da müzik dinletisi sunacak.

'ÖYKÜ BİZİM SEVGİLİMİZ AYNI ZAMANDA'

Uluslararası Ankara Öykü Günleri Derneği’nin kurucusu ve 14 Şubat Dünya Öykü Günü'nün fikir babası yazar Özcan Karabulut, öykü gününün neden tüm dünyada sevgililer günü olarak kutlanan 14 Şubat’a denk geldiğini şu sözlerle anlattı: "Herhangi bir gün de olabilirdi ama neden 14 Şubat olmasın? Şaşırtıcı gelebilir, Dünya Öykü Günü olarak 12 Eylül’ün olmasını öneren şair dostlarımız da vardı. Bu öneriyi kabul edemezdik, değil mi? Sait Faik, ‘Sevmek, bir insanı sevmekle başlar her şey’ diyor. Biz, ‘Paylaştıkça, çoğaldıkça bir anlam kazanır’ diye ekledik ve Sait Faik’in bu sözünden hareketle dünya öykü gününün kutlanacağı gün olarak 14 Şubat’a karar verdik. Ankara’da ülkemizin dört bir tarafından gelen öykücülerimizle tartıştık ve bu günü benimsedik. Öyküyle, sevgiyle, Sevgililer Günü’yle birleştirilen bir gün oldu 14 Şubat. Öte yandan hiç de basit bir değerlendirme olmaz diye düşünüyorum, öykü bizim sevgilimiz aynı zamanda."