Türk pop müziği sanatçısı Edis’in yeni albümü yolda. 'Benim ol' ve 'Olmamış mı' adlı şarkılarıyla büyük bir hayran kitlesine ulaşmayı başaran Edis, Şubat 2016’da çıkacak yeni albümünde şarkıların büyük bir bölümünün bestesinin kendisine ait olacağını söyledi.

Adana Optimum AVM’deki ‘Moda Günleri’ etkinliğinde hayranlarına mini konser veren Edisx program sonrası gazetecilerin sorularını cevapladı. Genç sanatçı, açıklamasında popstar olmanın inceliklerinden özel yaşantısına kadar her konuya değindi.

Adana’ya ilk kez geldiğini belirten Enis, konser öncesinde kebap yediğini belirterek, “Buradan çıkınca da yine kebapçıya gideceğim. İzmirliyim ama müthiş bir kebap kültürüm var. Bizim evde haftada üç kez kebap yenir. Ama kebabı gerçek mekanı Adana’da yemenin tadı da bir başkaymış. Adana’ya ilk kez geldim, acılı Adana kebabını doya doya yiyorum.” dedi.

Kendisini ‘egosuz, samimi ve işi ile eğlenmeyi seven’ olarak tanımlayan Edis, bu yıl aday olduğu her yarışmadan ödülle çıktığını belirtti. Genç sanatçı, “Aynı anda 8 ödül almak çok güzel bir duygu. İnsanı acayip motive ediyor. Yıllardır verdiğim emeğin ödülleri bunlar. Sabırla, inatla, azimle çalışmanın mükafatı diye düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

Müzik hayatına başlarken başta ailesi olmak üzere tüm çevresinin motivasyonu ile güç kazandığını, bu yüzden şanslı olduğunu anlatan Edis, müziğe adım atmak isteyenlere de kucak açtı. Edis, kendisi gibi genç sanatçılara her zaman desek vermeye, bestelerini okutmaya da hazır olduğunu söyledi.

Bugün birçok sanatçı müzikten oyunculuğa atlarken, kendisinin tam tersi oyunculuktan müziğe geçtiğini belirten Edis, “Oyunculuğu basamak yaptım. Çünkü 17 yaşında albüm çıkarmaya çalıştığımda bana ‘sen daha küçüksün, git oku falan’ dediler. Ben de oyunculuk yaptım. Ama tabi o da kolay olmadı. Seçmelerle bayağı uğraştım. Müziğe sıçramak için bu dünyanın içine girmem gerekiyordu.” dedi.

Edis, gelecekle ilgili hayallerinin çok büyük olduğunu belirterek, “Ben arkamda güzel bir hikaye bırakmak istiyorum. Ama bunun büyüklüğü ne kadar olur bilmem. Şu dönemde müzik yapmak zor aslında. Çünkü çok fazla geri dönüş sağlamıyor. Ama benim hayatım hep müzik oldu, öyle de kalmaya devam edecek.” şeklinde sözlerini tamamladı.