Edremit Körfezi’nde 41 yıl önce festival kültürünün başladığı yer olan Edremit’te ilki geçen yıl düzenlenen kültür ve sanat günlerinin ikincisi bugün başlıyor. Müzik ve eğlence bölümlerinin yer almadığı 2. Edremit İda-Zeytin Kültür ve Sanat Günleri 27-30 Ağustos arasında gerçekleştirilecek.

Edremit Körfezi’nde 41 yıl önce başlatılan festival geleneği Edremit Belediyesi tarafından ilki geçen yıl düzenlenen 2. Edremit İda-Zeytin Kültür ve Sanat günleri ile devam ediyor. Önceki yıllarda büyükşehir yasası gereği kapatılan belde belediyeleri tarafından düzenlenen etkinlikler Edremit Belediyesi tarafından geçen yıl kültür ve sanat günleri olarak bir araya getirilmişti. Bu yıl 27-30 Ağustos tarihlerinde düzenlenecek olan 2. Edremit İda-Zeytin Kültür ve Sanat Günleri’nde 4 gün boyunca kültür ve sanat ile dolu dolu geçecek bir program hazırlandı. Kültür ve Sanat günleri bugün saat 18.00’de Ticaret Odası önünden Cumhuriyet Meydanı’na yapılan kortej yürüyüşü ve açılış töreni ile başladı.

Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, “Yaklaşık 40 yıl önce Edremit Körfez’inde ilk kez Edremit’te başlatılan festival geleneğini, çağdaş bir yaklaşım ve yeni bir anlayışla kültür ve sanat günleri olarak sürdürüyoruz. Son günlerde yaşadığımız terör olaylarında kaybettiğimiz şehitler nedeniyle müzik ve eğlenceli bölümleri programa koymadık. Kültürel etkinliklerin yanı sıra değerli katılımcılar ile ülkemizin içinde bulunduğum durum ve yaşadığımız sorunların değerlendirileceği panel ve söyleşiler ile dopdolu olan 2. Edremit İda-Zeytin Kültür ve Sanat Günleri’ne tüm halkımızı davet ediyoruz” dedi.