Balıkesir'in Edremit Belediyesi tarafından düzenlenen ancak terör olayları sebebiyle iptal edilen 2. İda-Zeytin Kültür ve Sanat Günleri kapsamında, sadece “Barış ve Kardeşlik Yorganı” sergisi açıldı. Ayşe Sıdıka Erke Etnografya Müzesi’ndeki serginin açılışında konuşan Belediye Başkanı Kamil Saka, “Bu yorgandaki gibi barış ve kardeşliği birleşe birleşe gerçekleştireceğiz.” dedi.

Atatürkçü Düşünce Derneği Edremit Şubesi’nin katkılarıyla Beriye Başak ve Zeytin Dalı Grubu’nun hazırladığı “Barış ve Kardeşlik Yorganı”, Altınoluk Mahallesi’nde kırkyama çalışmasıyla başladı ve 42 ülke dolaşıp farklı motifleri biraraya getirdi. Serginin açılışında konuşan Başkan Saka, “Etkinlikleri iptal ederken bugünlerde en çok ihtiyacımız olan barış ve kardeşlik adını taşıyan bu etkinliği iptal etmek olmazdı. Bu yorgandaki gibi barış ve kardeşliği birleşe birleşe, motif motif gerçekleştireceğimize yürekten inanıyorum.” dedi. Barış Yorganı'nı hazırlayan Beriye Başak ve Zeytin Dalı Grubu üyelerine de teşekkür etti. Başak ise yorganın ortaya çıkışını şöyle anlattı: “Yorganımız, dostluk ve kardeşlik adına şimdiye kadar 42 ülke dolaştı. Her ülkeden farklı motifler eklendi. En son Tanzanya’ya giden yorganımız, 13,5 metreye ulaştı.”

Açılıştan sonra Başkan Saka ve eşi Günseli Saka tarafından, üzerinde Edremit Belediyesi’nin logosunun bulunduğu parça da yorgana eklendi. Sergiyi hazırlayan Beriye Başak tarafından ise açılışa katılan milletvekilleri Namık Havutça ve Mehmet Tüm ile Başkan Kamil Saka’ya, el işlemesi motiflerden oluşan bir tablo hediye edildi.