Kahramanmaraş’ta çekimlerine başlanacak olan Elif Ana filmi sosyal medyada ‘Elif Ana Kimdir’’ sorusunun cevabının aranmasına neden oldu. Dizide rol alacak olan İlyas Salman’ın Benden nefret etmeyin diyerek gündem olduğu diziyle ilgili tüm detaylar haberimizde.

Elif Ana bir ermiş midir, sıradan bir insan mıdır? Elif Ana’yı hayatını filme çekecek kadar önemli kılan şey nedir? Yakında çekimlerine Kahramanmaraş’ta başlanacak olan Elif Ana’nın hayatı merak edilmeye başlandı. Öncelikle Elif Ana filmiyle ilgili bazı bilgileri sizlerle paylaşalım.

Senaryosunu Nihat Behram, Semir Aslanyürek ve Kazım Öz’ün kaleme aldığı Elif Ana Filminin Yönetmenliğini Semir Aslanyürek ve Kazım Öz yapacak. Filmin müzik yönetmeni koltuğunda ise Erkan Oğur oturacak.

Elif Ana filminin oyuncu kadrosunda ise Aliye Uzunatağan, Ali Sürmeli, Cezmi Baskın, Necmettin Çobanoğlu, İlyas Salman, Füsun Demirel, Levent Üzümcü, Orhan Aydın, Turgay Tanülkü, Sermiyan Midyat, Cansu Fırıncı, Metin Coşkun, Kazım Çarman, Tuğba Özay, Ökkeş Sevimli , Rıza Sönmez ve Muhsin Asan gibi birbirinden ünlü isimler yer alacak.

Peki Elif Ana Kimdir?

Elif Ana Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde dünyaya gelen ve insanlara yardım severliği ile ün salan, bilge kişiliği ile bilinen bir kişidir. 1908 yılında doğan Elif Ana Alevi toplumunda önemli bir yere sahiptir. Sağlığında insanların yardımına koşmasıyla tanınan ve ermiş olduğuna inanılan Elif Ana, Akdemir köyünde yaşadı ve 30 Ekim 1991'de 83 yaşında öldü. Kendi adıyla anılan bir ocağın kurucusudur.

Asıl adı Elif Sugan olan Elif Ana’nın türbesi Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesine bağlı Akdemir köyünde bulunmaktadır.