Alevi kültüründe önemli bir yere sahip olan ve halk arasında "Elif Ana" olarak bilinen Elif Sugan için birlik, beraberlik ve kaynaşma yemeği verildi.

Pazarcık ilçesine bağlı Akdemir Mahallesi'ndeki Elif Ana türbesinde, Elif Sugan'ın oğlu Mehmet Ocak tarafından verilen yemeğe, Türkoğlu ve Pazarcık Kaymakamları, belediye başkanları, ilçe Jandarma Komutanları ve ilçelerde görev yapan bazı kamu kurum müdürleri katıldı.

Dede Mehmet Ocak, Mihmanlar Cemevinde düzenlenen programda, hoşgörü ve sevginin toplumların vazgeçilmezi arasında olduğunu söyledi.

Birlik ve beraberliğin önemini vurgulayan Ocak, şunları kaydetti: "Yunus Emre, Mevlana ve Hacı Bektaş-ı Veli gibi önemli şahsiyetler daha önce bu birlik ve beraberliği yürütmüşler. Daha sonra 70 yıl bu birlik ve beraberliği yürüten Elif Ana'nın bir evladı olarak bizde bu gün ayrı gayrı olmadığımızı göstermek için gerekli çabayı göstereceğiz. Özellikle devlet büyüklerinin sağladığı birlik, beraberlik ve dayanışma ortamını kentimizdeki yetkililerimizle beraberce yürütüyoruz."

Ocak, kendilerini yalnız bırakmayan protokole teşekkür etti.

Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş ise Elif Ana'nın insan sevgisi, hoşgörü ve yardımlaşmanın sembolü haline geldiğini belirtti.

Elif Ana Türbesi'nde dua eden misafirler, daha sonra Mihmanlar Cem Evi'nde düzenlenen semah gösterisini izlediler.

Programa, Türkoğlu Kayakamı Serdar Kartal, Pazarcık Kaymakamı Mehmet Boztepe, Pazarcık Belediye Başkanı Yakup Hamdi Bozdağ, Pazarcık İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Nabi Arslan, Türkoğlu ilçe Jandarma Komutanı Başçavuş Ahmet Ziya Çelik, Türkoğlu İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Kara, Narlı Jandarma Karakol Komutanı Başçavuş Yusuf Çetinkaya ile davetliler katıldı.