“Emicem Hospital” filminin başrol oyuncusu Wilma Elles, “Galanın burada olmasından mutluyum çünkü, Nata Vega Outle Ankara’nın en büyük sineması” dedi.
Başrollerinde Wilma Elles, Ali Erkazan, Merve Akaydın gibi isimlerin yer aldığı “Emicem Hospital” filmi ilk gösterimini Ankara Nata Vega Outlet’te yaptı. Trabzon’da Acil Tıp Uzmanı olan Dr. İsmet Eraydın’ın hem senaristliğini hem yapımcılığını hem de yönetmenliğini yaptığı filmin galası Ankaralılar tarafından ilgi gördü.
Filmde Almanya’dan gelen hırslı bir hastane müdürünü oynadığını kaydeden Wilma Elles, “Filmde, İngilit rolünde oynuyorum. Avrupa’dan gelen çok hırslı bir hastane müdürü. O hastanenin bütün kurallarını alt üst emek istiyor. ‘Diyor ki hasta değil, kazanç daha önemli.’ Ama çok şükür ki Trabzon’daki tüm doktorlar bana karşı çıkıyor” şeklinde konuştu.
Wilma Elles, sözlerini, “Çok önemli bir mesaj var bence. Çünkü her zaman sağlık kazançtan önemli olmalı. Set çok keyifli geçti. Zaten ben Karadeniz Bölgesi’nin yemeklerini, yeşilliklerini çok severim. Set zamanında ben yedi aylık hamileydim. Çok büyük bir karnım vardı. Film hastanede çekilmeseydi, doktor İsmet bey olmasaydı kesinlikle kabul etmezdim” diye sürdürdü.
Ankara’daki en büyük sinemanın Nata Vega Outlet’te olduğunun altını çizen Elles, “Galanın burada olmasından çok memnunum burası Ankara’nın en büyük sineması. Bunu görmek benim için de çok güzel. Buraya daha sonra alışveriş için tekrar gelmek isterim” diye konuştu.
Filmin yalnızca güldürmediğini aynı zamanda da eğittiğinin altını çizen Senarist ve Yönetmen Dr. İsmet Eraydın, “Film sadece güldürmüyor mesajda veriyor, hem eğitiyor, hem de nasıl hasta olmamalıyız, nasıl doktor olmalıyız sorularını cevaplayan bölümler içeriyor. Bugün sağlıkta şiddetin yaşandığı bir ortamda, tüm mesajları bu filme sığdırdık. Herkes izlesin diye küfürsüz yaptık. Ailecek herkes biletini alsın. Şu aralar sinemalarda bir düşüş var. İnsanlar sinemalara gitmiyor. Lütfen bu filme gidin, gülün ve eğitilin. Çok güzel bir film oldu bizim için eğer her şey güzel olursa buradan mesajını veriyoruz, ‘Emicem Hospital 2’nin de çekimlerine Ağustos’un sonunda başlayacağız inşallah. Ama bunda güzel bir gişe bekliyoruz, hayırlısı olsun inşallah. Herkesi sinemaya bekliyorum” diyerek mesajlarını iletti.
Film başlamadan evvel bir anısını anlatan Eraydın, “Hastanede çalışırken bir telefon geldi. ‘Alo 122’mi’ dedi. ‘Buyurun yardımcı olalım’ diye cevapladım. Hepatit hakkında bilgi istiyor sonra karşı telefon. Masumane bilgi veriyoruz. Sonra karşıdaki ses ‘Doktorum biraz yavaş, söyler misin çocuğun yıllık ödevini yazıyoruz da yetiştiremiyoruz’diyor. Yani bu filmdeki skeçlerin tamamı bizzat yaşanmış sadece isimleri farklıdır” şeklinde konuştu.
Eraydın’ın bu anısını paylaşmasının ardından salondakiler ‘Emicem Hospital’ filmini seyrettiler.