Kahramanmaraş Sütçü imam Üniversitesi (KSÜ) Rektörlüğü ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin desteği ile KSÜ İdeal Gençlik, IEEE, Diriliş Nesli ve Dinler Tarihi Öğrenci Toplulukları işbirliğiyle “En Büyük Haber” adlı tiyatro oyunu sahnelendi.

KSÜ Cahit Zarifoğlu Konferans Salonunda gerçekleştirilen tiyatro gösterimi öncesinde konuşan KSÜ İdeal Gençlik Öğrenci Topluluğu Akademik Danışmanı ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mehmet Pak, tiyatro oyununun sahnelenmesine destek veren Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesine, Kahramanmaraş Sütçü imam Üniversitesi Rektörlüğüne, Merdan Ahlak, Kültür ve Çevre Derneğine ve öğrenci toplulukları üyelerine teşekkürlerini ifade etti.

“En Büyük Haber” tiyatro oyunu Genel Sanat Yönetmeni Osman Doğan da kısa bir selamlama konuşması yaptı. Doğan, “Çok zor bir konuyu, bıçak sırtı bir konuyu sizlere mizahın da gücünü kullanarak anlatmaya çalıştık.” şeklinde konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından Kur'an-ı Kerim'in anlaşılmasına yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla hazırlanan, senaryosunu Ahmet Mercan’ın yazdığı, Yunus Emre Obut’un tiyatroya uyarlayıp yönettiği ve Tiyatro Külliyen tarafından sahnelenen “En Büyük Haber” oyunu seyirci ile buluştu.

Katılımcılar tarafından ilgiyle izlenen oyun, büyük beğeni topladı. KSÜ Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci, gösterimin ardından tiyatro ekibine çeşitli hediyeler takdim etti.

“En Büyük Haber” tiyatro oyunu, aynı gün akşam saat 20.30’da Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezinde Kahramanmaraşlı tiyatro severlerle buluştu.