Engelli Destek Programı (EDES) kapsamında, 2013 yılından itibaren Çankırı'dan gönderilen 5 projeden 4'ü, imza töreni ile başladı. Valilikte düzenlenen törene Vali Vahdettin Özcan ve kurum amirleri katıldı.

Vali Özcan, projelerle ilgili bilgilendirme konuşmasında, tamamı engellilerin psiko-sosyal ve tıbbi rehabilitasyonunu sağlamaya yönelik 4 proje için Bakanlıktan yapılacak toplam hibe tutarının 225 bin 971 TL olduğunu söyledi.

Özcan, "Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nce yapılan alan taraması sonuçlarına göre, Çankırı sınırları içinde yaşayan 272 engelli vatandaşımız var. Gerçekleştirilecek projelerle engelli vatandaşlarımız ve aileleri daha özgür, daha sosyal bireyler haline gelecekler. Biz de valilik olarak sonuna kadar yanlarında yer alıp, onları destekleyeceğiz." dedi.

Törende, projeler hakkında bilgi verilmesinin ardından imza törenine geçildi. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü adına İl Müdürü Gürhan Yıldız, İl Milli Eğitim Müdürlüğü adına İl Müdürü Yusuf Yazıcı, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü adına İl Müdürü M. Kemal Karatatar, Vali Özcan ile imza altına aldı.

Desteklenecek projelerin ve yürütücüsü kurumların isimleri şöyle: "Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, 'Engelsiz Geleceğe Kapı Aç', İl Milli Eğitim Müdürlüğü 'Ben Engelsizim', İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü 'Konuşan Kitaplık', İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü 'Sanat Engel Tanımaz' "