Antalya'nın Manavgat ilçesinde Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Büro Amirliği, 'Birlikte Yaşayalım Projesi' kapsamında Dr. Hüseyin Vural İş Okulu'nda okuyan 75 engelliyi sinemaya götürdü. Engelliler, aileleriyle birlikte Mahsun Kırmızıgül'ün 'Mucize' filmini izledi.

Dr. Hüseyin Vural İş Okulu Müdürü Şerafettin Çetin, bu tür kültür ve sanat etkinliklerinin engelli öğrencilerin toplumda moral, motivasyonunu arttırma ve özgüvenlerini geliştirmek için yararlı bulduklarını söyledi. İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Büro Amirliği'nin Birlikte Yaşayalım Projesi'ni engellilerin toplumsal duyarlılığı için anlamlı bulduklarını belirten Çetin, "Engelli çocukların çeşitli aktivitelerle moral ve motivasyonunu artırmak, özgüvenlerini geliştirmek, ihtiyaçları olan sosyal ortamı oluşturmak, sosyalleşmesine katkıda bulunmak ve engellilik konusunda toplumsal duyarlılığı arttırmada projeyi anlamlı buluyoruz." dedi.

Fatma Çalkan, oğlu Emre Çalkan'la proje kapsamında Mucize filmini birlikte izlediği için mutlu olduğunu söyledi. Anne Çalkan, bu tür kültürel etkinliklerin, engelli çocukların topluma kazanılması için yararlı bulduğunu ifade etti.