Zonguldak Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, mayıs ayının şenliklerle dolu geçeceğini, şenlikler sonrasında yapılan maliyeti tek tek açıklayacağını söyledi.

Belediye Başkanı Uysal, mayıs ayı içerisinde yapılacak olan şenliklerle ilgili olarak basın toplantısı düzenledi. Uysal, belediye toplantı salonunda gerçekleştirdiği toplantıda konuşmasına, 1 Mayıs İşçi Bayramı'nı kutlayarak başladı. Mayıs ayında yapılacak olan şenliklerin dolu dolu geçeceğini kaydeden Uysal, ilk etkinliklerin 5 Mayıs tarihinde 'Haydi Oynayalım' projesi ile başlayacağını söyledi. Uysal, Ereğli spor salonunda yapılacak olan etkinlik kapsamında yumurta taşıma oyunu, halat çekme oyunu, çuval oyunu, çember oyunu, ip atlama oyunu, atasözü tamamlama oyunu gibi oyunların oynanacağını söyledi.

Etkinliklerin, Engelliler Haftası'na denk gelmesi sebebiyle ikinci bölümün Engelliler Haftası'nda gerçekleşeceğini söyleyen Başkan Hüseyin Uysal, bu haftada Filistin Engelli Milli Voleybol Takımı'nı getirerek, engelliler voleybol maçları ile bir ilke imza atacaklarını kaydetti. Uysal, Osmanlı Çileği'nin de ön planda tutulacağı şenliklerin son bölümünde Egemen Sekmen, Ramazan Çelik, Ferhat Göçer'in sahne alacağını ifade etti. Uysal, "Alemdar gemiden ofis yoluna kadar olan bölümü trafiğe kapatarak bu alanı şenlik alanına çevireceğiz. Ferhat Göçer'den önce Sazdan adam grubu sahne alacak. Şenlikleri düzenlerken esnafımızdan para istemiyoruz. Şenlik bütçesini de haziran ayının sonlarına doğru tek tek açıklayacağız." dedi.

Toplantıya, Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ile birlikte belediye başkan yardımcıları Nazım Erdoğan, Alptekin Dursun ve Esra Alpago da katıldı.