Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Ereğli Eğitim Fakültesi (EEF) öğretmen adaylarının başlatmış olduğu 'Aydınlık İçin Bir Kitapta Sen Koy' adlı projesi minik kardeşlerine gönderdi.

Ereğli Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü 3. sınıf öğrencileri Topluma Hizmet Uygulamaları Dersi kapsamında Öğretim Elemanı Doç. Dr. Uğur Altay Memiş danışmanlığında Şanlıurfa Viranşehir Ayaklı Köy Ortaokulu’na ilkokul ve ortaokul düzeyinde okuma kitapları, test ve konu anlatımlı kitaplar ile çeşitli ders kitapları gönderdi. Ayrıca öğretmen adayları okulun eksiklerinin yalnız kitap ihtiyacı olmadığını görerek köy okuluna ihtiyaçları olan yepyeni bir fotokopi makinesi göndererek minik öğrencileri mutlu etmeyi de başardılar. Yurtiçinde Ereğli dışında birçok ilden bile kargo aldıklarını söyleyen proje sahipleri birçok şehirden kolilerce eğitici kitaplar, okuma kitapları ve kırtasiye yardımları aldıklarını belirttiler. Öğretmen adayları proje sonunda Şanlıurfa Viranşehir Ayaklı Köy Ortaokulu’na yardımlarını ulaştırarak okulun kütüphanesini en baştan oluşturdular ve düzenlediler.

Projeyi gerçekleştiren İrem Tuna, Okan Özer, Aledin Korkmaz, Burcu Keskin, Fatma Özdemir, Rümeysa Türkoğlu, Tuğçe Kaya adına konuşan Gülcan Aksoy, 'Aydınlık İçin Bir Kitapta Sen Koy' projemizde kendi çevremizin yanı sıra sosyal medyada etkin olmaya çalıştık. Öncelikle kendi çevremiz olmak üzere çeşitli kurumlardan, şehirlerden ve sosyal medya üzerinden birçok kişiden yardımlar aldık. Birçok kişi, birçok kurum ve şehir miniklerimize aydınlık için bir kitap koydular. Kimi kişiler kendi kitaplarını bağışlarken, çocuklarının hiç okunmamış kitaplarını, yepyeni alınmış kırtasiye malzemelerini yollarken kimi yardım kampanyamıza destek veren kişiler fotokopi makinası gibi ihtiyaçlarını karşılayabilmek için maddi katkılarda bulundular. Hala ülkemizde bilginin, bilimin, kitapların çocuklarımızı aydınlatacağına inanan, bu kadar duyarlı ve yardımsever insanlarımızın olması bizleri mutlu etti. Onlara çok teşekkür ediyoruz" dedi.

Öğrenciler, projeye destek veren herkese teşekkür ettiklerini ifade ettiler.