Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç: “İşte bu saklı kent, güzel kentin güzelliklerini tüm dünyaya duyurmak için 2014 yılında yola çıktı” dedi.

19-21 Ekim tarihleri arasında Kılavuzlu bölgesinde 600 sporcunun katılımı ile başlayan turnuva öncesi sporcular kortej şeklinde şehirde yürüyüş yaptı. Kent protokolünün katılımı ile gerçekleştirilen yürüyüş Atatürk anıtını önünde son buldu.

Burada bir açıklama yapan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Kahramanmaraş’ın rafting ve diğer sporların merkezi olduğunu belirterek: “Burası tarihi bir yer. Yüzyıl önce tarihi bir duruş sergilendi. Tam burada hep beraber Kahramanmaraşlılar ve ecdadımız, istiklal mücadelemiz için bugünkü Cumhuriyetimizin kurulması için yolunda büyük bir destan yazdılar. Bura ve çevresinde 100 yıl önce 12 Şubat 1920’de 23 Nisan 1920 olmadan Dünyada ki en büyük emperyalist devletlerinden işgalci devletlerinin bir tanesinin ordusunu büyük bir bozguna uğrattılar. Şu an tarihi bir yerde durduğumuz o kahramanlarımızı, Sütçü İmamları, Rıdvan Hocaları, Arslan Beyleri, Şehit Evliyaları, Senem Aşyeleri rahmet ve minnetle anıyoruz”

TEK YÜREK OLDUK

O zaman ki ecdadın tek yürek olduğunu belirten Erkoç şöyle konuştu: “O zaman 7’den 70’e tüm Kahramanmaraşlılar herkes tek yürek oldu. Ve Cumhuriyetimizin ilk destanını yazdı. İşte bu saklı kent, güzel kentin güzelliklerini tüm dünyaya duyurmak için 2014 yılında yola çıktık. Allaha hamd olsun, buraya güzel zenginlikler bahşetmiş. Nehirler, ırmaklar vermiş. Bir çok dereler var. Pırıl pırıl akan. Arıtma tesisleri ile bu barajları tertemiz hale getiriyoruz. Yüzlerce milyon TL’lik yatırımlar yaptık. Yapmaya da devam ediyoruz. Nehirlerimiz de ter temiz hale geldi. İşte rafting sporu da güzel nehirlere yakışan spor. Rafting için en güzel mekan Kahramanmaraş diyoruz”

TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Celallettin Güvenç şunları belirtti: “Spor yapan, yarışmak için buraya gelen, sporu seven gencel ile beraberiz. Mutluluğumu ifade etmek istiyorum. Bu güzelliğe imza atan Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ederim. Biz her yaşta herkes için spor diyoruz. Spor yapan toplumun daha sevgi dolu olacağına inanıyoruz. Toplumumuzun, milletimizin ihtiyacı nefret kültürü ile yetişen gençler değil, şefkat medeniyetine mensup sevgi dolu, merhamet dolu birbirini seven kimseyi ötekileştirmeyen okuyan, üreten, dünya ile rekabet eden ve elbette spor yapan gençlere ihtiyacı var.

KARDEŞLİĞİNİZİ PEKİŞTİRECEKSİNİZ

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Habibe Öçal’da şunları dile getirdi: “Siz oralı buralı değilsiniz, siz Türkiyelisiniz. Türkiyeliliği pekiştirmek adına buradasınız. Kadim bir şehirdesiniz. Sizler bizim rengimizsiniz. Zenginliğimizsiniz. Biz bunu bu şekilde kabul ediyoruz. Geleceğimizi size emanet ediyoruz. İnşallah kardeşliğimizi pekiştirirsiniz. Gönül bağımızı güçlendirirsiniz. Kahramanmaraş buna bir zemin olur. Sadece spor ve rafting yapmak için değil birbirinizle devamı olan kardeşliğiniz için pekiştirmek için sizi burada ağırlıyoruz.

ÇOK İYİ BİR YER

WRF Dünya Rafting Federasyonu ikinci Başkanı ve Türkiye Rafting Federasyonu Başkanı Fikret Yardımcı’da şunları dile getirdi: “Gençlik Spor Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığımız paydaşı olduğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu’nun coğrafi yapısı itibarı ile mükemmel doğası için hep şunu dedik ‘Terör buranın kaderi değildir’ ve sporla terörü bitirme projesi kapsamında Hakkari, Van, Çatak’ta mükemmel eğitimler yaparak gençlerimiz spora alıştırdık. Gençlerimiz şu anda buradalar. 200’e yatın Doğu ve Güneydoğu’dan genç burada. Bu sporun tek başına bir şey ifade etmediği aşikardır. Sporun kardeşlik ve kaynaşmasını bu şehirde yaşamak için gerçekten bize gurur veriyor. Çocuklarımızı sokakta gördüğümüz zaman değer görüyor olmaları inanı bizi sevindiriyor. 2019 yılında uluslararası bir çalışma ile buraya tekrar geleceğiz. Tunceli ilimize . etkinlik önce dünya şampiyonasını aldırdık. Çok önemli etkinlik öncesi de milli sporcularımızı seçiyoruz. Şimdi rafting dediğimiz zaman çok uzak ve bizim tarihimiz değil gibi görünüyor. Tarihi olmayan ülkelerin tarih yazması çok önemlidir. ABD gibi rafting bizim tarihimiz değildir. Ama ilk dünya şampiyonası bizde yapıldı. Su bizim medeniyetimizdir”

Haber: Mustafa Kılınç