Herkes Onu Okuyor (SAV) sloganıyla 2 yıl önce Peygamber Yolu Derneği'nin başlatmış olduğu Hz. Peygamber'in hayatını okuma kampanyası bu yıl bütün illerde olduğu gibi Erzincan'da da geniş katılımlarla devam ediyor.

Erzincan'da ilkokul, ortaokul, lise ve yetişkin kategorilerinde 4100 kişinin başvuru yaptığı 'Herkes O'nu Okuyor' sınavı 6 oturumda gerçekleştirildi. 7'den 70'e herkesin kendi kategorisinde Hz. Peygamber'in hayatını okuduğu kitabın sınavında renkli görüntüler ortaya çıktı. Sınava kendisi, eşi ve 3 çocuğu ile katıldığını bildiren Adem Kurtaran, "Evvela Peygamber Yolu Derneği'ne çok teşekkür ediyorum. 2 aydır evimizde Efendimiz okundu ve konuşuldu, sürekli müzakere ile Efendimiz'in hayatını öğrendik. Efendimiz'in hayatını bu kıvamda öğrenemez ve çocuklarımıza da öğretemezdik. Bu vesile ile emeği geçen bütün kardeşlerimden Allah razı olsun." dedi.

Sınavda dereceye girecek 3 kişiye umre ve 80 kişiye ise içerisinde bulaşık makinesi, çamaşır makinesi, buzdolabı, bilgisayar, tablet, akıllı telefon ve bisikletten oluşan çeşitli ödüller verileceği belirtildi. 'Herkes O'nu Okuyor' sınavının ödül töreninin nisan ayı içerisinde yapılacağı ve dereceye girenlere ödüllerinin verileceği bildirildi.