Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesinde bulunan Eshabı Kehf'i tanıtmak amacı ile kurulan Eshabı Kehf Gönül Elçileri Platformu, çiğ köfte partisinde protokolle halkı buluşturdu.

Eshab-ı Kehf Külliyesini tanıtmak amacıyla kurulan ve Türkiye’nin dört bir tarafında tertip edilen maraton ve etkinliklere katılan Eshab-ı Kehf Gönül Elçileri, ülke genelinde gerçekleştirdikleri tanıtım etkinlikleri hakkında bilgilendirme yapmak için çiğköfte etkinliği düzenledi. Etkinliğe Afşin Kaymakamı Fatih Aksoy, Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, Eshab-ı Kehf’i Yaşatma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Bekir Sıtkı Can, AK Parti İlçe Başkanı Şeref Kırbıyık, CHP İlçe Başkanı Hüseyin Sığınır, BBBP İlçe Başkanı Ecevit Kavak, SP İlçe Başkanı Yusuf Doğan ve çok sayıda davetli katıldı.

Atlaskent çok amaçlı salonunda gerçekleşen çiğköfte etkinliğinde konuşan Kaymakam Fatih Aksoy, "Aslında çok farkında değildik. Ama hepsi bir araya gelince işin şekli ortaya daha net çıkıyor. Belki de bu ilçenin, bu külliyenin tanıtımına en çok emeği geçen ekiplerden birisi Eshab-ı Kehf Gönül Elçilerimizdir. Ben huzurlarınızda hepsine teker teker teşekkür ediyor, bu etkinliklerin artarak devam etmesini diliyorum." dedi.

Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, "Hani bacasız sanayi turizm var ya yani bir fabrika yapmadan fayda göreceğiniz bir iş. Eshab-ı Kehf Gönül Elçileri tam anlamıyla onu yapıyorlar. Yapılan bu tanıtım işi tamamen gönül işi. Yani kimseyi zorlamıyoruz. Herkes canu gönülden içinden geldiği gibi bu tanıtım organizasyonuna katılıyor. Bizler de gönül elçilerimizin belediye olarak arkasındayız. Biz bu tanıtım etkinliklerinin sürmesini istiyoruz. Sürmesi için de ne gerekiyorsa yapmaya hazırız." şeklinde konuştu.

Afşin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bekir Sıtkı Can da Eshab-ı Kehf Külliyesini tanıtmak için hiçbir beklenti içerisinde olmadan gayret sarfeden Eshab-ı Kehf Gönül Elçilerini tebrik etti. Can, "Büyük gayret sarfediyorlar, aynı zamanda bizler de külliyenin tanıtımı için birçok çalışmalar yapıyoruz. Ancak yeterli değil. Tüm kurumların canla başla bu konuda gayret göstermesi gerekir." ifadelerini kullandı.

Eshabı Kehf Gönül Elçilerinin İstanbul Avrasya, Antalya Runtalya, Şanlıurfa Göbeklitepe Maratonları ve Gaziantep Kurtuluş, Adana Kurtuluş, Kahramanmaraş Kurtuluş etkinliklerinde yaptıkları tanıtım faaliyetleri ile ilgili sinevizyon eşliğinde sunumu yapıldı. Program çiğköfte eşiliğinde yörenin ünlü sanatçıları Aliyar Arslan, Ali Çorukcu, Celal Çaçan ve Adem Akçalı’nın seslendirdiği türkülerle son buldu.