BALIKESİR (AA) - Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde ismiyle dikkati çeken Çaydanlık Hastanesi, eskiyen, çeyiz sandıklarından çıkan ya da ata yadigarı mutfak eşyalarının ömrünü uzatıyor.

İlçe merkezindeki Çaydanlık Hastanesinin sahibi İlyas Sıkıcı (43), AA muhabirine yaptığı açıklamada, kullanılamaz hale gelen çaydanlık, tava, tencere gibi mutfak eşyalarını yeniden işlevsel hale getirdiklerini belirtti.

Sıkıcı, daha önce nalburluk yaptığını son 10 yıldır bu işle uğraştığını hatırlatarak, şöyle konuştu:

"Bu işe başladığımızda 'İş yerinin adı ne olsun?' diye düşünürken, Kütahya'da 'Oto doktoru, motosiklet doktoru, televizyon doktoru' gibi iş yerleri görmüştüm. Bunun üzerine biz de 'Çaydanlık Hastanesi ismini koyalım' dedik. Yani çaydanlık tamircisi olarak başladık bu işe. Çünkü ilçede böyle bir işe ihtiyaç vardı. Çoğu anasından, babasından kalma çaydanlıkları, tavayı, tencereyi bize getirir. Biz onları itinayla parlatırız, kaynak lazımsa yaparız, saplarını değiştiririz. Yani bir çeşit hastane, çaydanlık hastanesiyiz."

-"Tamir masrafı en az 3 en fazla 10 lira"


İlçe halkının kendisine bazen "Çaydanlık Doktoru" diye seslendiğine de değinen Sıkıcı, bu hitap şeklinin hoşuna gittiğini dile getirdi. Sıkıcı, ayda ortalama 300-400 çaydanlık tamiri yaptığını belirterek, şunları kaydetti:

"Bizim burada cuma günleri pazar kuruluyor. O gün köyden, kırsaldan gelen vatandaşlar çaydanlık, tencere gibi tamir olacak ne varsa getirir. Yani cuma günleri en az 30-40 eşya tamir için gelir. Normal günlerde en az 10 çaydanlık tamiri yapıyoruz. Mesela bu çaydanlığın sapı kırılmış, yenisini alsa 50 lira ancak tamiri 3-4 lira. Bazı çaydanlıkların kapaklarını, kulplarını değiştiriyoruz, burada tamir masrafı en az 3 en fazla 10 lira."