Eskişehir Ülkü Ocakları, 1980 yılında idam edilen Ülkücü Şehit Mustafa Pehlivanoğlu’nun hayatını ve idam edilmeden önce ailesine yazdığı mektubu konu alan sinema filminde, Pehlivanoğlu'nun annesini oynayacak olan sanatçı Hülya Avşar'a sert tepki göstererek, "Şehidimizin rahmetli validesini Hülya Avşar’ın canlandıracak olması, şarkıcı Ahmet Kaya’nın şarkılarının filmde kullanılacak olması sanatsal özgürlük çerçevesinde değerlendirilemeyecek kadar bariz bir saygısızlık ve Ülkücü Harekete karşı düzenlenmiş bir komplodur." denildi.

Eskişehir Ülkü Ocakları Başkanı Engin Şahan, yaptığı açıklamada, Mustafa Pehlivanoğlu’nun aziz hatırasının, hatırlanacağı gibi geçtiğimiz yıllarda dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından rencide edildiğini, şehidin mektubunun sansürlenerek, riyakâr ve samimiyetsiz bir şekilde Meclis kürsüsünden okunarak ve istismar konusu yapıldığına dikkati çekti.

"Dönemin başbakanının siyasi gayelerine ulaşmak için döktüğü timsah gözyaşları ve ardında gizlediği hain emeller daha dün gibi hatırımızdadır." diyen Başkan Şahan, " Haberlere göre, aziz şehidimizin ailesine yazdığı mektubundan yola çıkılarak hazırlanacak filmde, Hülya Avşar isimli oyuncu ve şarkıcı şehidimizin rahmetli validesi Zeynep Pehlivanoğlu annemizi canlandıracak. Şarkıcı Ahmet Kaya’nın seslendirdiği 'Şafak Türküsü' adlı şarkı da film müzikleri arasında yer alacaktır. Bu bilgiler dahi, Mustafa Pehlivanoğlu’na, hatırasına, ailesine ve davasına karşı ne denli bir saygısızlık yapılacağının göstergesidir." ifadesini kullandı.

Söz konusu filmde rahmetli Zeynep Pehlivanoğlu rolünde oynayacağı söylenen oyuncu ve şarkıcı Hülya Avşar'ın 'sanatçılığı' yerine, özel hayatıyla ve toplumun ahlaki değerleriyle bağdaşmayan yaşantısıyla gündemde kalma çabalarıyla hafızalarda yer edinen bir isim olduğunu belirten Başkan Şahan, "Özellikle son yıllarda, AKP iktidarına ve iktidarın yürüttüğü açılım sürecine de desteğini her fırsatta dile getirerek gündemde kalmaya çalışan bu zatın, ülkücü şehidimizin annesini canlandıracak olması kabul edilemez ve anlayışla karşılanması mümkün olmayan bir hadisedir. Pehlivanoğlu annemizin 'Anadolu Kadını' duruşuna yakışan veya en azından toplumda gerçek anlamda sanatıyla yer edinmiş olan bir ismin rol alması gerektiği kanaatindeyiz." şeklinde konuştu.

Başkan Şahan, şöyle dedi: "Vatanı, milleti, dini ve devleti uğruna şahadet şerbetini içmiş olan rahmetli Mustafa Pehlivanoğlu Ağabeyimizin, namusundan zerre taviz vermemiş şerefli ailesini, namus ve şeref mefhumlarından bihaber olan Hülya Avşar’ın temsil etmesi, canlandırması mümkün değildir. Kendisine daha içtenlikle oynayabileceği ve bütünleşeceği bir vatan haini rolü daha çok yakışacaktır. Yine aynı şekilde, 30 binden fazla insanımızın katili olan aşağılık terör şebekesiyle aynı çizgide görüşleriyle şarkılarıyla bilinen ve her defasında bölücü teröre ve terörist başına methiyeler dizen şarkıcı Ahmet Kaya’nın şarkısının film müziği olarak tercih edilmesi de hem Mustafa Pehlivanoğlu’na hem de uğruna şehit edildiği davasına karşı açıkça bir hakaret niteliğindedir. Şehidimizin rahmetli validesini Hülya Avşar’ın canlandıracak olması, şarkıcı Ahmet Kaya’nın şarkılarının filmde kullanılacak olması sanatsal özgürlük çerçevesinde değerlendirilemeyecek kadar bariz bir saygısızlık ve Ülkücü Harekete karşı düzenlenmiş bir komplodur."

"Sanat kisvesi altında toplumun genleriyle oynamaya kalkışanlar, Türk Milletinin ve Milliyetçiliğinin tarihine gölge düşürmek çabasında olanlar akıllarını başlarına alsınlar! Ateşle oynamasınlar." diyen Şahan, "Ülkücü şehitlerimizin hatırasını ve davasını yaşatmaya ant içmiş olan Ülkü Ocakları olarak bu alçakça girişimin takipçisi olacak ve hayata geçirilmemesi yönünde her türlü çabayı ve mücadeleyi ortaya koyacağız. Sanat camiası içerisinde yuvalanmış bulunan ve her fırsatta Ülkücü hareketi kirletme çabasında olan zevatın ve zihinlerindeki kirli senaryoları beyaz perdeye taşıyarak bu sanatı kirleten senaristlerin bu çabalarını boşa çıkaracağız." ifadesini kullandı.