Eskişehir Tepebaşı Belediyesi’nin bu yıl 6.'sını düzenlediği Ulusal Sanat Çalıştayı, hizmet binasında yer alan sergi salonunda düzenlenen tören ve sergi açılışının ardından sona erdi.

Tepebaşı Belediyesi Özdilek Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen 6. Ulusal Sanat Çalıştayı bu yıl yine önemli isimleri ağırladı. Sanatçılar 5 gün boyunca birbirinden değerli işlere imza atarlarken, kent halkı da sanatçı çalışmalarını yerinde görme fırsatı yakaladı. 28 ressamın katıldığı çalıştay için düzenlenen kapanış töreninde konuşan Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç; “Biz olduğumuz sürece Tepebaşı’nda sanatsal etkinlikler devam edecek. Sanat çalıştayının koleksiyonu 275’e ulaştı katılan sanatçı sayısı da 175’e ulaştı. Gelecekte gerçekten bu çalışmaların kıymeti bilinecek. Bu çalışmaları bir Çağdaş Sanatlar Müzesi’nde toplamak istiyoruz.” dedi.

Sanatın olmadığı yerde iyiliklerin, güzelliklerin olmadığını savunan Başkan Ataç, “Sanatın olmadığı yerde sıradan bir yaşam oluyor. Bir şehrin sanat olursa şehir nefes alıp vermeye başlıyor. Şehir organizma gibidir nefes alıp verirse sağlıklı yaşar, uzun yaşar. Bir şehrin büyük zengin olması önemli değil.” diye konuştu.

Sanatçılar adına söz alan Ethem Bayrak ise; “Çok değerli anlar yaşadık. Sayın Sanat Çalıştayı Eskişehir’i tanıtmak için büyük fırsat çeşitli ülkelerden gelen sanatçıları ağırlıyor. Burada sanatçılar olarak çok güzel eserler verdik. Bu eserler bugün belki önemli değildir ama bir 50 yıl sonra bu eserlerle Eskişehir gururlanacak.” ifadelerini kullandı.