Karagandı Tattimbet Akademik Halk Çalgıları Orkestrası, Türkiye turnesinin ilk durağı Eskişehir oldu. Türk Dünyası çağdaş klasik müzik eserlerinin dinleyicilerle buluştuğu konserlerin ilki, 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Eskişehir'de gerçekleştirildi.

Uluslararası Türk Kültür Teşkilatı (TÜRKSOY), Kültür ve Turizm Bakanlığı, Eskişehir Valiliği, Keçiören, Bolu ve Zeytinburnu belediyelerinin işbirliğinde yapılan konsere, Kazakistan Türkiye Büyükelçisi Canseyit Tüymebayev, TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Eskişehir İl Emniyet Müdürü Mustafa Şahin, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen de izleyenler arasında bulundu.

Konser öncesi Kazakistan’ın Ankara Büyükelçisi Canseyit Tüymebayev ile Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna kürsüde birer konuşma yaptılar.

Büyükelçi Tüymebayev, ‘‘Türkiye ile Kazakistan tarih boyunca hep dost kalmış ülkedir. Her iki ülkede arasında ekonomik, ticaret ve kültürel alanda işbirliği güçlendirilmelidir. Birlik ve beraberliğimiz güçlensin.’’ dedi.

Eskişehir valisi Güngür Azim Tuna'da konuşmasına kazak Türkçesinin yazarlarından Abay Kunanbayuli’nin şiiriyle başladı.

Kazakistan Devlet Sanatçısı, "Kazak Bülbülü" lakaplı, Bibigül Tölenova'nın baş solist olarak yer aldığı konserde, Kazakistan Talgat Idrisov, Erjigit Ospanhanov, Sercan Musayın, Nurbol Temirgaliyev, Kamşat Nasırova, Madina Janabayeva, Erbol Alşınbayev, Kuat Duysenov, Gulmira Jukupbayeva ve Devlet Opera ve Balesi'nden Ferya Başel Tüzün de dinleyicinin karşısına çıktı.