Peygamber Sevdalıları Platformu Kızıltepe Temsilciliği tarafından Kızıltepe’ye bağlı Eşme Köyü’nde (Mahalle) Kutlu Doğum programı düzenledi.
Yatsı namazından sonra köy camisinde düzenlenen etkinliğe; çocuk-genç, genç-yaşlı tüm köylüler iştirak etti. İki katlı olan camide erkekler alt katta bayanlar ise üst katta Kutlu Doğum etkinliğini idrak etti.
Program Molla Mehmet Turhan’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Turhan Hoca, Fetih süresinin son 3 ayeti olan 27, 28 ve 29’uncu ayetlerini okudu. Köylüler, okunan Kur’an-ı Kerim’i huşu içinde dinlerken program Kızıltepe İlahi Grubu sanatçılarının seslendirdiği ilahilerle devam etti.
Seslendirilen ilahi ve kasidelerin ardından günün anlam ve önemi ile ilgili Kürtçe bir konuşma yapan Molla Abidin Er, İslam âleminin düştüğü duruma dikkat çekerek, Allah Resulü etrafında kenetlenme çağrısında bulundu.
“CENNET’İN ANAHTARI BİZE VERİLMİŞTİR”
Er sözlerini şöyle sürdürdü; “Yüce Allah (c.c) Kur’an-ı Kerim’de ‘Resulullah size neyi getirdiyse onu alın; size neyi yasaklarsa da ondan uzak durun.’ buyurmuştur. Bu yüzden Allah (c.c) O’nu bizim kurtuluşumuz için göndermiştir. O’nu (s.a.v) dünya ve ahiret saadetimiz için tayin etmiştir. Resulullah (s.a.v), bizim kurtuluş ehli olmamız için Allah’tan başka hiç kimseye kulluk etmemizi yasaklamıştır. O (s.a.v) ‘La ilahe illallah’ı bize Cennet’in anahtarı olarak vermiştir. Her kim buna uyarsa Cennet kapılarını aralamıştır. Resulallah (s.a.v) bir hadisinde ‘Tüm insanlar Cennet’e girecektir, Cennet’i istemeyenler hariç. Cennet’i istemeyenler ise benim sözüme uymayanlardır.’ buyurmuştur. İslam dini, barış ve huzur dinidir. Bu yüzden Peygamberimiz (s.av) ‘Aranızda selamı yayın ve birbirinize zarar vermekten kaçının’ buyurmuştur.”
“O’NUN GELİŞİ GÜNAHSIZ KIZ ÇOCUKLARININ KURTULUŞU OLDU”
Daha sonra konuşan Molla Salih Akay ise Allah Resulü’nün kız çocuklarına ve kadınlara verdiğini önemden bahsetti. Akay Hoca, “Resulallah’ın (s.a.v) teşrifi bütün kâinat için müjdedir. Cahiliye döneminde kızlar diri diri gömülürdü. Herkes kız çocuklarından utanırken O (s.a.v) kızlarını çok severdi. O’nun (s.a.v) soyu kızı Hz. Fatıma’dan (r.anha) devam etmiştir. Resulallah’ın gelişi günahsız kız çocuklarının kurtuluşu oldu. Peygamberimiz (s.a.v), insanlara karşı merhametli olduğu kadar, hayvanlara karşı da merhametliydi. Sahiplerinin hayvanlara eziyet etmesini de yasaklamıştır. Bu günler Resulallah’ı (s.a.v) daha iyi tanımamız için bir nimettir. Bu günlerde tekrar O’nun (s.a.v) hayatını okuyup anlayalım ve O’nun (s.a.v) sünnetini hayatımızda tatbik edelim.” dedi.
Program sanatçıların tekrar seslendirdiği ilahilerin ardından, Molla Abidin Er’in yaptığı ve ikramların ardından sona erdi.