Erbaş, yarışmanın Türkiye’deki imam, müezzin ve din görevlileri arasında yapıldığını söyledi. “Bu, yarışmaların en güzellerinden biridir. Çünkü Ezan-ı Muhammedi, İslam’ın ve Müslümanların en önemli alameti farikalarından birisidir” diyen Erbaş, şöyle devam etti: “Bu yarışma, sesi ve ifade ettiği manayla alemi kuşatan Ezan-ı Muhammedi’nin en güzel şekilde okunması gayretinin bir neticesidir. Günde 5 defa gök kubbede yankılanan ezan, Allah ve Resulü’nden tüm insanlığa yönelik ilahi bir çağrı ve davettir.”

KARDEŞLİĞİN İLANI

İslam medeniyetinde edebiyatın, sanatın ve şiirin ayrılmaz bir parçası olan ezanın bir ibadet çağrısı olduğunu anımsatan Erbaş, “Tevhit ve risaletin en özü cümlelerini bünyesinde barındıran ezan, dil, ırk, renk, kültür, ülke ve coğrafyaları farklı da olsa yeryüzünde Müslümanların kardeşliğini ilan etmektedir. Ezan istiklal mücadelemizden 15 Temmuz’a, bahse konu fonksiyonuyla uyanışın, dirilişin, özgürlüğün ve kurtuluşun sembolü olmuştur” dedi.

Ardından sonuçları açıklanan yarışmada İstanbul’dan Saffet Çalış birinci, Yozgat’tan Resul Tekin ikinci, Kahramanmaraş’tan Abdurrahim Yar da üçüncülüğü elde etti.