Türkiye Rüzgâr Enerjisi Birliği'nin (TÜREB), Dünya Rüzgâr Günü kapsamında düzenlediği ‘Türkiye'de Rüzgâr’ konulu resim yarışmasında Sakarya Erenler Özel Sakarya Fatih Ortaokulu öğrencisi Zeynep Özkan Türkiye ikincisi oldu.

İlk ve orta dereceli okullar arasındaki resim yarışmasına 56 şehirden, 818 okul katıldı. Toplam 3 bine yakın resim arasından Özel Sakarya Fatih Ortaokulu öğrencisi Zeynep Özkan ikinci olarak bin 500 TL’lik de ödülün sahibi oldu. Zeynep Özkan ödülünü Türkiye Rüzgâr Enerjisi Birliği (TÜREB) Başkan Mustafa Serdar Ataseven’in elinden aldı. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK ) Başkanı Mustafa Yılmaz ve Türkiye Rüzgâr Enerjisi Birliği (TÜREB) Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Faruk Özgül de tebrik etti.

Sakarya Fatih Eğitim Kurumları Genel Müdürü Reşit Taşdemir, yaptığı açıklamada, kurumlarında öğrencilerin çok yönlü yetişmesine çok önem verdiklerini söyledi. Öğrencilerin hem sanatta, hem sporda, hem de bilimde başarılı olmalarını arzu ettiklerini ifade eden Taşdemir, “Yapılan yarışmalarda aldığımız dereceler de bunun bir göstergesi oluyor. TEOG-1 ve TEOG-2 de tüm soruları doğru cevaplayan öğrencimiz Burak Odabaş, basketbolda Sakarya birincisi olan Fatih Kolej Spor basketbol takımımız, uluslararası İnfomatrix Bilgisayar Olimpiyatında üç dünya birinciliği, bir dünya üçüncülüğü kazanan öğrencilerimiz bizlerin doğru yolda emin adımlarla ilerlediğimizin birer nişanesidir.” dedi.