Çorlu Belediyesi 6. Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali açılış kortejiyle başladı.

Tarihi Belediye binası önünde toplanan katılımcılar, ellerinde Türk bayrakları ile kortej hâlinde Cumhuriyet Parkı’na yürüdü. Korteje Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, Tekirdağ milletvekilleri Candan Yüceer ve Emre Köprülü, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Çorlu Emniyet Müdürü Aykut Efe, Polonya Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Grzegorz Michalski, Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu, Şarköy Belediye Başkanı Süleyman Altınok, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Çorlu Belediye Başkan yardımcıları Ahmet Sarıkurt, Erdoğan Demirci, Serhad Çatalkaya ve Kemaleddin Avcı ile belediye meclis üyeleri, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi daire başkanları, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Arjantin, Bosna Hersek, Hırvatistan, Güney Kore, Tayland, Meksika, Polonya, Sırbistan, Karadağ, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve İstanbul’dan gelen dans grupları, basın mensupları ile çok sayıda vatandaş katıldı. Kortejde 'Terörü lanetliyoruz' pankartı açıldı.

Kortejin bitiş noktası olan Cumhuriyet Parkı’na gelen katılımcılar, burada festival kapsamında açılan sanat sergilerini gezdi. Heykel, ağaç oymacılığı, ebru, cam işçiliği, resim gibi sanat dallarına dair örnekleri inceleyen katılımcılar, sanatçılarla sohbet ederek el sanatlarının yapım aşamasını gözlemleme fırsatı buldu.

Daha sonra konser alanında toplanan katılımcılara hitaben konuşma yapan Başkan Baysan, “Bugün burada 6. Kültür ve Sanat Festivali’ni düzenliyoruz. Ancak hepimizin de bildiği gibi insan olan hiç kimsenin kabul edemeyeceği olaylar ülkemizde cereyan etmektedir. Bu olaylar sonucunda maalesef evlerimize ateş düşmekte, annelerimiz ağlamaktadır. Böyle bir günde terörü lanetlerken, biz de onlara inat yaşamaya devam ettiğimizin bir göstergesi olarak bugünkü korteji gerçekleştirdik. Sizlere teşekkür ediyorum. Festivalimizin eğlence kısımları iptal edilmiştir ancak Cumhuriyet Parkı’nda bulunan Sanat Sokağı'mızda etkinliklerimiz devam edecektir. Ayrıca yurt dışından gelen dans grupları pazar günü saat 17.00’de Belediye önünde gösterilerini gerçekleştireceklerdir. Bu gösterilere tüm Çorluluları davet ediyorum. Bizleri anlayışla karşıladığınız için tüm katılımcı arkadaşlara, tüm dostlara, tüm misafirlerimize ve siz Çorlulular’a çok teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.